Περνά στην ψηφιακή εποχή η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Τρίτη, 05 Μάιος 2020 14:54 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Περνά στην ψηφιακή εποχή η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Προτάσεις για την μετάβαση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην ψηφιακή εποχή, αναμένει το επόμενο χρονικό διάστημα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, από τους διευθυντές των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών της έδρας και των Περιφερειακών Ενοτήτων, με τους οποίους πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη τη Δευτέρα 4 Μαΐου.

«Έγινε συζήτηση για την προετοιμασία και τελώ εν αναμονή υποβολής προτάσεων από τους διευθυντές για την μετάβαση του προσωπικού των υπηρεσιών στην ψηφιακή εποχή, όσον αφορά θέματα μεταξύ των οποίων η ψηφιακή υπογραφή και η ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων», δήλωσε ο κ. Νίκας, προσθέτοντας ότι βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία άμεσου εκσυγχρονισμού των ηλεκτρονικών υπολογιστών των υπαλλήλων στις υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Ο Περιφερειάρχης παράλληλα, ζήτησε να επισπευσθεί η διαδικασία για την εξόφληση τυχόν απλήρωτων ενταλμάτων της Περιφέρειας, σημειώνοντας πάντως ότι όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα, η κατάσταση βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο.

Στην σύσκεψη της Δευτέρας, εξετάστηκε ο τρόπος λειτουργίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας, μετά την σταδιακή άρση των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης του  κορονοϊού, σύμφωνα με όσα προβλέπει η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται ότι οι υπάλληλοι που συνολικά θα προσέρχονται σε εβδομαδιαία βάση, θα κληθούν κατ’ εξαίρεση να προσέρχονται σε τρία ωράρια εργασίας και συγκεκριμένα 7,8 και 9 το πρωί, με αντίστοιχη αποχώρηση στις 3,4 και 5 μ.μ. προκειμένου να εξασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρχει συνωστισμός και συγχρωτισμός τόσο κατά την μετάβαση όσο και κατά την αποχώρηση των υπαλλήλων κατά τις ώρες αιχμής.
Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, θα είναι όλες ανοιχτές και η εξυπηρέτηση των πολιτών θα γίνεται τηλεφωνικά, με ηλεκτρονικό μήνυμα ή με κλεισμένο εκ των προτέρων ραντεβού.