Τηλεδιάσκεψη του N. Κρητικού με εκπροσώπους φορέων της Λακωνίας

Τετάρτη, 29 Απρίλιος 2020 10:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τηλεδιάσκεψη του N. Κρητικού με εκπροσώπους φορέων της Λακωνίας

Σε μια αρκετά ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική τηλεδιάσκεψη, προσκλήθηκε να συμμετάσχει την Δευτέρα 27 Απριλίου, ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός, με εκπροσώπους φορέων της Λακωνίας. Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν οι: κ. Ιωάννης Παναρίτης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας και του Περιφερειακού Επιμελητηρίου Πελοποννήσου, κ. Σωτήριος  Ροϊνός, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Λακωνίας, κ. Παναγιώτης Φλώρος, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σπάρτης και κ. Βασίλειος Τσαρούχας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων Μαζικής Εστίασης Σπάρτης.

Η τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο μιας σειράς τηλεδιασκέψεων με όλους τους εκπροσώπους της πολιτικής ζωής του τόπου μας, μιας και είχαν προηγηθεί ισάριθμες με τους βουλευτές συζητήσεις.Ο κ. Κρητικός, συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους και τους ευχαρίστησε για την πρόσκληση.

Οι εκπρόσωποι των φορέων, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για τις επιπτώσεις της πανδημίας και τους φόβους τους πως αυτή η υγειονομική κρίση μπορεί να μετατραπεί σε οικονομική και κοινωνική. Αναφέρθηκαν επίσης, συγκεκριμένες προτάσεις για μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, ενώ έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις επιχειρήσεις του νομού οι οποίες έχουν πληγεί.
Από την πλευρά του ο κ. Κρητικός, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους των φορέων, ότι η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τα οικονομικά θέματα που προκύπτουν ως απόρροια της πανδημίας και είναι διατεθειμένη να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να στηρίξει όλη την επιχειρηματική και οικονομική δραστηριότητα, καθώς επίσης και τους εργαζομένους, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση ανασφάλειας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τις δυνατότητες που υπάρχουν στις επιχειρήσεις της Λακωνίας ώστε να αποκτήσουν εξωστρέφεια και τα προϊόντα  τα οποία παράγονται να μπορούν ευκολότερα να εξαχθούν στο εξωτερικό μέσα από τη συνέργεια διαφορετικών παραγόντων.

Το ραντεβού των εκπροσώπων με τον κ. Κρητικό, ανανεώθηκε για τη διευρυμένη τηλεδιάσκεψη που διοργανώνει η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου με θέμα: «Λήψη μέτρων, σχεδιασμός δράσεων και πρωτοβουλιών για την επόμενη μέρα της πανδημίας».