Ενίσχυση 500.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ ζητεί η Περιφέρεια

Για τη στήριξη ευπαθών ομάδων

Τρίτη, 31 Μάρτιος 2020 12:51 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ενίσχυση 500.000 ευρώ από το ΥΠΕΣ ζητεί η Περιφέρεια

Τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με πίστωση 500.000 ευρώ, προκειμένου -στο πλαίσιο των έκτακτων καταστάσεων που υφίστανται- να παράσχει έκτακτη βοήθεια για την αγορά τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ζητεί ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, την οποία συνοδεύει με σχετική αιτιολογική έκθεση.

«Ζητώ από το υπουργείο Εσωτερικών να χρηματοδοτήσει την Περιφέρεια ώστε να υπάρξει δυνατότητα να υποστηριχθούν ως προς την τροφοδοσία τους -πέρα από την διαδικασία του ΤΕΒΑ- τρεις κατηγορίες πολιτών, οι ρομά, οι εξαρτημένοι και τα άτομα με αναπηρία. Για τον σκοπό αυτό, προγραμματίζω και κατ’ ιδίαν συνάντηση στην Αθήνα, την ερχόμενη εβδομάδα» σημείωσε ο περιφερειάρχης. ο αίτημα του Π. Νίκα, ειδικότερα, αφορά την χρηματοδότηση Περιφέρειας με σκοπό την παροχή έκτακτης βοήθειας για την αγορά τροφίμων «σε νοικοκυριά που περιήλθαν σε ανάγκη εξ αιτίας των μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του COVID 19 και τα οποία δεν λαμβάνουν κρατική παροχή ή ανάλογη παροχή από άλλο κοινωνικό πρόγραμμα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών