Οι απατεώνες επιμένουν στην εποχή του κορονοϊού

Το νέο κόλπο με τις απολυμάνσεις

Δευτέρα, 23 Μάρτιος 2020 15:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι απατεώνες επιμένουν στην εποχή του κορονοϊού

Ακόμα και τη δύσκολη και έντονα φορτισμένη περίοδο που βιώνει όλη η ανθρωπότητα,  λόγω του κορονοϊού, φαίνεται ότι επιλέγουν κάποιοι να θέσουν σε εφαρμογή τα ύπουλα σχέδια τους για παραπλάνηση και εξαπάτηση ανυποψίαστων πολιτών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά τα κρούσματα του τελευταίου διαστήματος, όπου άγνωστοι επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με πολίτες, ισχυριζόμενοι ότι τάχα συγγενικό τους πρόσωπο έπεσε θύμα ατυχήματος-τραυματισμού, πλέον οι απατεώνες επινόησαν κι άλλο «τέχνασμα» που κινείται στο… πνεύμα των ημερών. Ειδικότερα,  μεταβαίνουν σε κατοικίες, εμφανιζόμενοι ως υπάλληλοι δήμων–μέλη ειδικών συνεργείων για τη διενέργεια -δήθεν-  απολυμάνσεων. Η ΕΛΑΣ απευθύνει έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πείθονται από επιτήδειους οι οποίοι επιχειρούν με διάφορα τεχνάσματα – προσχήματα να τους αποσπάσουν χρήματα.

Επίσης, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε απατηλά SMS που υπόσχονται δώρα από εμπορικά καταστήματα με σκοπό είτε να τους υφαρπάξουν τα προσωπικά τους στοιχεία και να τα χρησιμοποιήσουν σε εγκληματικές πράξεις, είτε να τους αποσπάσουν χρήματα είτε να απαντήσουν στα SMS και να χρεωθεί υπέρογκα ο λογαριασμός τους.

Επιπλέον, επισημαίνεται ειδικά στους ηλικιωμένους και τους συγγενείς τους:
• να μην δέχονται σε καμία περίπτωση σε άγνωστα άτομα να τους οδηγήσουν σε πιστωτικό κατάστημα για ανάληψη χρηματικού ποσού,
• να μην πείθονται εύκολα από άτομα τα οποία εμφανίζονται ως υπάλληλοι δημόσιας υπηρεσίας για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος και
• να μην πείθονται εύκολα από άτομα που τους πλησιάζουν ως γνωστοί φιλικών ή συγγενικών τους προσώπων και τους ζητούν χρήματα.

Σε κάθε περίπτωση οι πολίτες πρέπει να είναι επιφυλακτικοί, να μην εμπιστεύονται άγνωστα άτομα ενώ αν αντιληφθούν τέτοιο περιστατικό παρακαλούνται να ενημερώνουν αμέσως την Αστυνομία (100).

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα