Προθεσμία για διορθώσεις στο εμβαδόν ακινήτων στην Ελαφόνησο

Σάββατο, 25 Ιανουάριος 2020 09:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προθεσμία για διορθώσεις στο εμβαδόν ακινήτων στην Ελαφόνησο

Προθεσμία ως 31 Μαρτίου 2020 στους ιδιοκτήτες ακινήτων για να διορθώσουν τα τετραγωνικά μέτρα των κατοικιών και των επαγγελματικών χώρων που δηλώνουν, δίνει ο Δήμος Ελαφονήσου, προκειμένου οι πολίτες να απαλλαγούν από την επιβολή προστίμων και αναδρομικών επιβαρύνσεων, βάσει του άρθρου 51 του Ν. 4647/2019 (ΦΕΚ 204/16-12-2019 τεύχος Α’) «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις»

«Με την νομοθεσία που ίσχυε μέχρι και την ψήφιση του ως άνω νόμου, σε περίπτωση διασταύρωσης των τετραγωνικών μέτρων που δηλώνονταν στο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος με τα δηλωμένα στο Ε9 διαπιστωνόταν ανακολουθία, οι δημότες αντιμετώπιζαν αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών τελών για τα πραγματικά τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους, καθώς επίσης και πρόστιμα με προσαυξήσεις», εξηγεί ο Δ. Ελαφονήσου και συμπληρώνει: «Καλούνται λοιπόν οι πολίτες να αξιοποιήσουν τη νέα νομοθετική ρύθμιση, η οποία έχει καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου 2020 με την οποία ουσιαστικά τακτοποιούνται τυχόν εκκρεμότητες των τετραγωνικών μέτρων της ιδιοκτησίας σας με τον δήμο, χωρίς καμία επιβάρυνση».

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι πολίτες σε φωτοαντίγραφα είναι: α) σχετική αίτηση που μπορούν να προμηθευτούν από την υπηρεσία του δήμου, β) λογαριασμό ρεύματος (και τις δυο όψεις), γ) Ε9, δ) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (και τις δυο όψεις), ε) τυχόν τακτοποιήσεις αυθαιρέτων ή ημιυπαίθριων χώρων.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος