Ψάρι-γίγας αλιεύθηκε στη Μάνη! (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, 23 Ιανουάριος 2020 14:37 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ψάρι-γίγας αλιεύθηκε στη Μάνη! (ΦΩΤΟ)

Ένα τεράστιο ψάρι-μαγιάτικο, βάρους 53,8 κιλών, αλιεύθηκε την Τετάρτη (22/1) στη λακωνική Μάνη, το οποίο στη συνέχεια μεταφέρθηκε προς πώληση σε ιχθυοπωλείο στην κεντρική αγορά της Καλαμάτας. Από το ιχθυοπωλείο ανέφεραν ότι πρόκειται για το  μεγαλύτερο ψάρι που έχουν αντικρίσει ποτέ, ενώ για να διατεθεί προς κατανάλωση θα κοπεί σε φέτες.

Το Μαγιάτικο είναι ψάρι της οικογένειας των Kαραγγιδών (Carangidae) και η επιστημονική του ονομασία είναι Seriola dumerilli (Σεριόλα του Ντυμερίλ). Το Μαγιάτικο είναι ένα ψάρι που συναντάται σε πολλές θάλασσες. Είναι δεινός κυνηγός και ρυθμιστής του οικοσυστήματος των θαλασσών στις οποίες κινείται, με την προϋπόθεση ότι η ανθρώπινη παρέμβαση του έχει αφήσει αυτή τη δυνατότητα και δεν το έχει εξαφανίσει είτε λόγω της υπερεντατικής αλίευσής του είτε της μόλυνσης των θαλασσών.

Με πληροφορίες από «Θάρρος», Βικιπαίδεια

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος