Προς διαβούλευση ο σχεδιασμός για τη Μεγαλόπολη

Τι είπε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος-Ενέργειας στην Τρίπολη

Πέμπτη, 23 Ιανουάριος 2020 12:22 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προς διαβούλευση ο σχεδιασμός για τη Μεγαλόπολη

Τον ερχόμενο Ιούνιο θα έχει ολοκληρωθεί το γενικό προγραμματικό σχέδιο ανάπτυξης (master plan) της κυβέρνησης για τις δράσεις μετάβασης στην μεταλιγνιτική εποχή των περιοχών της Μεγαλόπολης και της Δυτικής Μακεδονίας και θα δοθεί για διαβούλευση στις τοπικές κοινωνίες, προκειμένου να υπάρξει συνδιαμόρφωση ως προς το τελικό πρακτέο. Αυτό γνωστοποίησε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γεράσιμος Θωμάς την Τρίτη (21/1), στην κοινή συνέντευξη που έδωσε στην Τρίπολη με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, μετά την επίσκεψή του στο λιγνιτικό κέντρο της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη και τις συναντήσεις με εργαζόμενους και το Δημ. Συμβούλιο Μεγαλόπολης.

Όσον αφορά την υλοποίηση του master plan, για φέτος η κυβέρνηση θα διαθέσει για τη Μεγαλόπολη περί τα 25 εκ. ευρώ που οφείλει η ΔΕΗ στην περιοχή, ενώ  προβλέπεται επίσης και συνολική πίστωση 60 εκ. από το Πράσινο Ταμείο για τη Μεγαλόπολη και τη Δυτική Μακεδονία. Από το 2021 θα λειτουργήσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Δίκαιης Ανάπτυξης από το οποίο δίνεται η δυνατότητα να διατεθούν και για τις δύο πιο πάνω περιοχές από 3,7 μέχρι 4,4 δισ. ευρώ, εφόσον υπάρχουν έτοιμα πρότζεκτ: «Υπάρχουν ιδέες από την κυβέρνηση, όμως θέλουμε κι αυτές των τοπικών κοινωνιών», σημείωσε ο υφυπουργός, υπογραμμίζοντας την συμμετοχή του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Νίκα στη συντονιστική επιτροπή που έχει συσταθεί, στο πλαίσιο της Διυπουργικής. Σκοπός είναι εκπόνηση του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης στη μεταλιγνιτική εποχή του Δήμου Μεγαλόπολης.

Παρουσία και του υφυπουργού Εξωτερικών Κώστα Βλάση, ο Γ. Θωμάς επανέλαβε ότι αποτελεί δέσμευση της κυβέρνησης ο σχεδιασμός της μεταλιγνιτικής εποχής να γίνει μαζί με τις τοπικές κοινωνίες.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος