Κλ. Γρηγοριάδης από Σπάρτη: «Το ΜέΡΑ25 επιθυμεί να αντισταθεί στο “ναι σε όλα”» (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, 22 Ιανουάριος 2020 12:50 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κλ. Γρηγοριάδης από Σπάρτη: «Το ΜέΡΑ25 επιθυμεί να αντισταθεί στο “ναι σε όλα”» (ΦΩΤΟ)

Τη Σπάρτη επισκέφθηκε το Σάββατο 11 Ιανουαρίου ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κλέων Γρηγοριάδης. Στον χώρο της «Λέσχης Σύμμετρον» πραγματοποίησε ομιλία, ενώ στη συνέχεια δέχτηκε πολλές ερωτήσεις και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους πολίτες σχετικά με εθνικά και τοπικά ζητήματα. Τον βουλευτή υποδέχθηκε η υπεύθυνη Επικοινωνίας του ΜέΡΑ25 Λακωνίας κ. Ζαφειρία Κακαλέτρη, για την οποία ο Κλ. Γρηγοριάδης εκφράστηκε με θερμά λόγια, εκθειάζοντας την παρουσία και προσφορά της στο κόμμα.

Ο Κλ. Γρηγοριάδης έθεσε το περίγραμμα της βασικής πολιτικής θέσης του ΜέΡΑ25, που επιθυμεί να αντισταθεί στο «ναι σε όλα» το οποίο –όπως ανέφερε– «μάς τυραννάει από τους επαγγελματίες πολιτικούς εδώ και 10 χρόνια», επισημαίνοντας ότι «υπάρχει εναλλακτική λύση, όχι εύκολη, αλλά πολύ πιο ουσιαστική από τον αργό οικονομικό θάνατο που τώρα βιώνουμε -έτσι που συνεχίζεται η φτωχοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών και η αναχώρηση για το εξωτερικό των νέων μας».

Σύμφωνα με τον βουλευτή, «τα πρωτογενή πλεονάσματα που έχουμε υπογράψει είναι στο 3.5% και το 2022 έχουμε υπογράψει να γίνουν 2.2%. Αυτοί οι αριθμοί έχουν νόημα αν σκεφτεί κανείς ότι η πιο πετυχημένη οικονομία της Ευρώπης μπορεί να έχει στην καλύτερη περίπτωση 1,9% πρωτογενές πλεόνασμα.

Συνεπώς, για τη δική μας διαλυμένη οικονομία αυτά που έχουμε υπογράψει, αποτελούν πλήρως ανέφικτο στόχο κι επομένως η κατάσταση που ζούμε δεν εμφανίζει αχτίδα σωτηρίας, αν δεν διεκδικήσουμε την αλλαγή σε 0-1,5% με ρήτρα ανάπτυξης, όπως ζητάει το ΜέΡΑ25».

Ο κ. Γρηγοριάδης δήλωσε ότι ο ίδιος είναι «ένας από όλους εμάς, ένας πολίτης που αποφάσισε ότι θέλει να μπορεί να ανήκει σε αυτούς που αντιστέκονται στην εικονική πραγματικότητα που οι παλαιοκομματικού τύπου κυβερνήσεις προσπαθούν να μας εμφανίζουν» και για αυτό συντάχθηκε με το ΜέΡΑ25 και τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Είπε, επίσης, ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι «ένας από τους πιο συκοφαντημένους ανθρώπους, ενώ οι προθέσεις του είναι μόνο καλές για όλη την κοινωνία και οι οικονομικές γνώσεις του, ως ενός από τους πιο αναγνωρισμένους οικονομολόγους εν ζωή στον κόσμο, ιδιαιτέρως αξιόπιστες».

Παράλληλα, ένα σημαντικό τοπικό ζήτημα που συζητήθηκε στη συνάντηση του Κλ. Γρηγοριάδη με τους πολίτες, αφορά στην άμεση ανάγκη αλλαγής της χωροθέτησης του ΧΥΤΥ που σχεδιάζεται να κατασκευαστεί στη Σκάλα Λακωνίας, για το οποίο το ΜέΡΑ25 έχει ήδη καταθέσει ερώτηση στην Βουλή με τον Κρίτωνα Αρσένη.

Για αυτή την επιλογή θέσης τόνισε ότι «για τη “διαχείριση” των απορριμμάτων της Λακωνίας παραβιάζεται πλήρως κάθε εθνική και ευρωπαϊκή Περιβαλλοντική νομοθεσία, θέτοντας πολύ σοβαρά ζητήματα οριστικής μόλυνσης του υδροφόρου ορίζοντα και συνεπώς των καλλιεργειών πέριξ του χώρου αυτού».

Όπως σημειώθηκε «η Επιτροπή Αγώνα των Κατοίκων του Δήμου Ευρώτα μαζί με το Δήμο Ευρώτα έχουν καταθέσει προσφυγή εναντίον αυτής της απαράδεκτης απόφασης, η οποία εκδικάζεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας στις 5 Φεβρουαρίου και το ΜέΡΑ25 θα είναι εκεί για να στηρίξει τους κατοίκους και την Λακωνία. Ζητάει, δε, να συμπράξουν όλοι οι φορείς και οι πολίτες για το καλό της Λακωνίας και να είναι εκεί με κάποιο τρόπο».

Ο βουλευτής έκανε λόγο, επίσης, για την «ανάγκη ενίσχυσης της συμμετοχής των πολιτών στις δημοκρατικές διαδικασίες, κάτι που επιδιώκει το ΜέΡΑ25», ενώ αναφέρθηκε στο συνέδριο του κόμματος το οποίο θα διεξαχθεί τον ερχόμενο Μάιο, όπου θα επανιδρυθεί ουσιαστικά η πολιτική ομάδα με βάση τη σύνθεση των απόψεων και των νέων μελών.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Γρηγοριάδης αναφέρθηκε στο προσφυγικό θέμα, δηλώνοντας ότι «οφείλουμε να είμαστε άνθρωποι και να σταθούμε δίπλα σε αυτούς τους βασανισμένους ανθρώπους, στα παιδιά τους, στις οικογένειές τους», προσθέτοντας παράλληλα, ότι «χρειάζεται η Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της και να δεχθεί κι εκείνη μεγάλο μέρος του πληθυσμού των ταλαιπωρημένων αυτών ανθρώπων, χωρίς να “φορτώνει” το πρόβλημα στην Ελλάδα».

Τέλος, ο Κλέων Γρηγοριάδης δήλωσε ότι αποκόμισε πολύ καλή εντύπωση από τη θερμή  υποδοχή του κόσμου στη Σπάρτη, επισημαίνοντας ότι επιθυμεί να επισκεφθεί ξανά τον νομό και να έχει συναντήσεις και με άλλους πολίτες σε περισσότερες περιοχές της Λακωνίας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών