Οι κατευθύνσεις Νίκα για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στη Λακωνία

Προτεραιότητα η οδική ασφάλεια κι ο αγροτικός τομέας

Τετάρτη, 22 Ιανουάριος 2020 12:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Οι κατευθύνσεις Νίκα για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων στη Λακωνία

Συσκέψεις για το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) στις Περιφερειακές Ενότητα Λακωνίας και Μεσσηνίας πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στην Τρίπολη, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα. Στη σύσκεψη για το πρόγραμμα της Λακωνίας συμμετείχε ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, από κοινού με υπηρεσιακούς παράγοντες από την περιφερειακή ενότητα, αλλά και την έδρα της Περιφέρειας.

Από την πλευρά του περιφερειάρχη τονίστηκε ότι πρέπει να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα σε έργα που θα καταστήσουν ασφαλές το επαρχιακό και εθνικό δίκτυο, αλλά και σε έργα που αφορούν τον αγροτικό τομέα και κυρίως τα θέματα άρδευσης (ΓΟΕΒ, ΤΟΕΒ) και εξηλεκτρισμού.

Όπως σημείωσε ο Π. Νίκας, «προέχει η αποκατάσταση της οδικής ασφάλειας μέσα από την αναβάθμιση του επαρχιακού και του εθνικού δικτύου, έτσι ώστε να καλυφθούν στο σύνολό τους οι επισημάνσεις οι οποίες περιέχονται στα έγγραφα της Αστυνομίας ως προς τα επικίνδυνα σημεία που έχουν εντοπιστεί σε δρόμους των περιφερειακών ενοτήτων». Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι «αν και έχουν διατεθεί σημαντικές πιστώσεις προς τις ΠΕ για τον πιο πάνω σκοπό, εφόσον κριθεί ότι αυτές δεν επαρκούν, τότε οι Περιφερειακές Ενότητες μπορούν να εξεύρουν επιπλέον κονδύλια από άλλα έργα -ιδιαίτερα από προγραμματικές συμβάσεις».

Καταλήγοντας ο κ. Νίκας, ανέφερε ένα σημαντικό στατιστικό στοιχείο που αφορά την απορρόφηση των πόρων του ΠΔΕ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τονίζοντας ότι πρώτος στον τομέα αυτό είναι ο νομός Αργολίδας.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος