Υπό την επίβλεψη αντιπεριφερειάρχη ο αντικαπνιστικός νόμος στην Περιφέρεια

Τσουχτερά τα πρόστιμα

Τρίτη, 21 Ιανουάριος 2020 13:23 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Υπό την επίβλεψη αντιπεριφερειάρχη ο αντικαπνιστικός νόμος στην Περιφέρεια

Ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Καπέλιος ορίστηκε από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα ως αρμόδιος για την επίβλεψη της εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου στην Περιφέρεια. Σε υπηρεσιακό επίπεδο, αρμόδιος για την εφαρμογή του εν λόγω νόμου είναι ο γενικός διευθυντής Υγείας της Περιφέρειας. Ας σημειωθεί ότι ήδη σε εγκύκλιο που έχει εκδοθεί στο τέλος του περασμένου χρόνου για την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της έδρας -και την οποία, με εντολή περιφερειάρχη υπογράφει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Γιώργος Μουταφίδης- επισημαίνεται ότι θα επιβάλλονται κυρώσεις για τους παραβάτες που θα καπνίζουν στα γραφεία της εν λόγω διεύθυνσης.

Σύμφωνα  με  τις  παραπάνω  αναφερόμενες  διατάξεις,  εκτός  των  πειθαρχικών κυρώσεων:  1.Στους  παραβάτες  υπαλλήλους  που  υπηρετούν  στις  υπηρεσίες επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ, 2. Στους παραπάνω οριζόμενους υπευθύνους επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ για παραβάσεις όπως:  α) Μη  κατάρτιση  σχεδίου  αποτροπής  καπνίσματος  και  ορισμό υπευθύνων, β) έλλειψη  ανάρτησης  σήμανσης  και  λήψης  λοιπών  μέτρων αποτροπής (απομάκρυνση σταχτοδοχείων), γ) απουσία ανταπόκρισης του υπευθύνου σε διαμαρτυρία για την πραγματοποίηση της παράβασης, δ) παράλειψη κλήσης των αρμοδίων Οργάνων Ελέγχου, ε) έλλειψη συνεργασίας με τα Όργανα Ελέγχου.

Σε περίπτωση επανάληψης της παράβασης – υποτροπής διπλασιάζεται το αμέσως  προηγούμενο  επιβληθέν  πρόστιμο.  Ως  υποτροπή -  επανάληψη  της παράβασης  στον  ίδιο  χώρο  νοείται  η  επανάληψη  της  ίδιας  παράβασης  σε μεταγενέστερο  χρόνο  ή  η  πλέον  της  μίας  παράβασης  των  διατάξεων  του ν. 3868/2010.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος