«Η Σπάρτη σε καλεί» για ΔΣ-μεταναστευτικό: «Το μόνο που κατάφεραν είναι να κερδίσουν λίγο ακόμα χρόνο»

Πέμπτη, 02 Ιανουάριος 2020 19:50 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Η Σπάρτη σε καλεί» για ΔΣ-μεταναστευτικό: «Το μόνο που κατάφεραν είναι να κερδίσουν λίγο ακόμα χρόνο»

Ανέβηκαν οι τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης της Δευτέρας 30/12/2019 κατά τη συζήτηση του θέματος «Οι εξελίξεις του μεταναστευτικού», κατόπιν αιτήματος της ομάδας πολιτών με τίτλο «Η Σπάρτη σε καλεί». Η αναφορά (για μία ακόμα φορά στο συμβούλιο) στο ζήτημα προκάλεσε αντιπαράθεση στιχομυθία σε έντονο ύφος μεταξύ των παρευρισκόμενων πολιτών και μελών του συμβουλίου.

Για όσα εκτυλίχθηκαν, το συντονιστικό της ομάδας «Η Σπάρτη σε συγκαλεί» αναφέρει σε ανακοίνωσή του τα εξής: «Στην Σπάρτη στις 30/12/2019 πραγματοποιήθηκε το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σπάρτης. Η ομάδα πολιτών “Η ΣΠΑΡΤΗ ΣΕ ΚΑΛΕΙ”, έχοντας ενεργήσει σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες, είχε καταθέσει στον Πρόεδρο του Δ.Σ. Σπάρτης σχετικό αίτημα με θέμα ημερησίας διάταξης. Τηρώντας την νόμιμη διαδικασία ο κ. Πρόεδρος ως όφειλε ένταξε το αίτημα μας σε αυτό το Δ.Σ.

Περιμένοντας καρτερικά για την ώρα που θα συζητιόταν το θέμα μας διαπιστώσαμε ότι στον χώρο υπάρχει και κάποιο “γκρουπούσκουλο” το οποίο προσπάθησε να προπηλακίσει μέλος της ομάδας μας, ενώ παράλληλα έπαιρνε οδηγίες – κατευθύνσεις από Δημοτικό Σύμβουλο συγκεκριμένου πολιτικού χώρου.

Όταν πλέον ο κ. Πρόεδρος του Δ.Σ. Σπάρτης προσφώνησε το θέμα μας, επιχείρησε να το συνδυάσει και να το μπερδέψει, με μία επιστολή του συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού σχολείου Σπάρτης προς το Δ.Σ.  ενώ στη συνέχεια κάλεσε έναν από τους συντονιστές της ομάδας μας να πάρει το λόγο.

Πριν ο εκπρόσωπος μας προλάβει να αρθρώσει λέξη, μικρή αυτή μερίδα των πολιτών που είχαν προσχωρήσει εντός της αίθουσας, άρχισε να φωνάζει με τρόπο φασιστικό αλλά και απειλητικό προς το Δ.Σ. Σπάρτης, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένταση εντός της αίθουσας με απώτερο σκοπό να αλλοιωθεί η διαδικασία. Χαρακτηριστικά φώναζαν: “εάν μιλήσουν αυτοί, θα μιλήσουμε και εμείς” και “ποιοι είναι αυτοί που θέλουν να μιλήσουν” και άλλα πολλά που μόνο στο επίπεδο τους αρμόζουν.

Δράττοντας την ευκαιρία και χωρίς καμία βάσιμη αιτιολογία ο κ. Βαλιώτης έθεσε θέμα ψηφοφορίας στο σώμα του Δ.Σ. για το εάν πρέπει να γίνει συζήτηση επί του θέματος. Μάταια αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι επικαλεστήκαν τον κανονισμό και εύλογα απορούσαν πως νομιμοποίητε κάτι τέτοιο από την στιγμή που είναι στην θεματολογία της ημερήσιας διάταξης. 

Λόγω των εντεταλμένων που προσπάθησαν να αμαυρώσουν το Δ.Σ., ο κ. Δήμαρχος κάνοντας πως δεν ξέρει ποιοι είμαστε, είπε το αδιανόητο “από την στιγμή που δεν μπορείτε να τα βρείτε μεταξύ σας τι ήρθατε να κάνετε σήμερα εδώ”.

Διευκρινίσαμε στο Σώμα ότι “τους κυρίους δεν τους γνωρίζουμε” και όπως είχαμε την πρώτη πολιτισμένη συνάντηση με τον κ. Δούκα αλλά και τις επόμενες με τον εκπρόσωπο που όρισε  αντί αυτού, τον κ. Καρλαύτη, έτσι επιθυμούμε να είναι όλες μας οι συναντήσεις.

Ενημερώσαμε το σώμα του Δ.Σ. για τις ερωτήσεις – προβληματισμούς μας που είχαμε θέσει εγγράφως προ 2 μηνών περίπου στον κ. Δούκα και όπου δεν έχουμε πάρει απαντήσεις σχεδόν στο σύνολο τους.

Για πρώτη φορά πλέον έπεσαν οι μάσκες και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι εγκάλεσαν τον κ. Δούκα γιατί δεν τους έχει ενημερώσει για όλες αυτές τις ενέργειες του.

Οι γνωστοί άγνωστοι βλέποντας ότι μπορεί και να συζητηθεί το θέμα, ευρισκόμενοι σε πανικό, φώναζαν για να κατοχυρώσουν την ψηφοφορία. Έχοντας πετύχει τον σκοπό τους που δεν ήταν άλλος από το να μην μπούμε στην συζήτηση έδωσαν την δυνατότητα στον κ. Δούκα να επιτεθεί λεκτικά προς την αντιπροσωπία της ομάδας μας με ανυπόστατους ισχυρισμούς.

Το βίντεο της συνεδρίασης  είναι αδιάψευστος μάρτυρας και καταδεικνύει πως ακόμα και το “θηρίο” όταν στριμωχτεί, πανικοβάλλεται.

Σε όλους αυτούς που δημιούργησαν αυτό το κλίμα και σε όλους αυτούς που προσπάθησαν να φιμώσουν τους πολίτες του Δήμου μας, έχουμε να τους πούμε ότι το μόνο που κατάφεραν είναι να κερδίσουν λίγο ακόμα χρόνο, έτσι όπως έκανε και μέχρι τώρα ο κ. Δούκας.

Σας ευχόμαστε ολόψυχα, καλή χρονιά με υγεία και τα ξαναλέμε σύντομα».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος