Ψηφίζει προϋπολογισμό και πλαίσιο δράσης το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Πέμπτη, 12 Δεκέμβριος 2019 12:53 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ψηφίζει προϋπολογισμό και πλαίσιο δράσης το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου

Δύο συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρίπολης.

Αρχικά, στις 3:00 μμ το Σώμα θα συνέλθει με μοναδικό θέμα την Έγκριση Προϋπολογισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου οικονομικού Έτους 2020 και έγκριση Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης οικονομικού έτους 2020. Εισηγητής θα είναι ο αντιπεριφερειάρχης κ. Βασίλειος Καπέλιος.

Στις 6:30΄ μμ θα ακολουθήσει νέα συνεδρίαση του συμβουλίου με τα παρακάτω 12 θέματα ημερήσιας διάταξης:
- Επερώτηση των περιφερειακών συμβούλων κ. Πετράκου και κ. Δρούγκα με θέμα: «Ζητήσατε από τον υπουργό τη μείωση του κόστους παραγωγής μέσω της ενεργειακής αναβάθμισης των δικτύων του Ανάβαλου;»
- Επερώτηση των περιφερειακών συμβούλων κ. Πετράκου και κ. Δρούγκα με θέμα: «Τί θα γίνει με τα αντιπλημμυρικά έργα της Μεσσηνίας που είχε ανατεθεί η μελέτη τους στο Μορέα;»
- Επερώτηση του περιφερειακού συμβούλου κ. Γανώση, σχετικά με τις εξελίξεις που αφορούν την προσωρινή διαχείριση απορριμμάτων στο Δήμο Ερμιόνιδας.
-Επερώτηση του περιφερειακού συμβούλου κ. Πισιμίση σχετικά με τις υπερωρίες των υπαλλήλων των περιφερειακών ενοτήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
-Έγκριση 9ης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού Περιφέρειας Πελοποννήσου οικονομικού έτους 2019. Εισηγητής κ. Καπέλιος
- Έγκριση 21ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ-ΣΑΕΠ526 «Αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από ανωτέρα βία στην Π•Ε. Μεσσηνίας». Εισηγητής ο κ. Αναστασόπουλος.
-Έγκριση αποδοχής χρηματοδότησης από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ), ποσού 2.331.265,61 ευρώ. Εισηγητής κ. Τζινιέρης
- Έγκριση 7ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του ενταγμένου έργου «Συντήρηση, αποκατάσταση βλαβών οδικού δικτύου αρμοδιότητας Π.Ε. Κορινθίας και αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών με επείγουσες παρεμβάσεις στο Νομό Κορινθίας » με κωδικό 2013ΕΠ02600002. Εισηγητής κ. Γκιόλης
- Ορισμός εκπροσώπων για την ανασυγκρότηση του πειθαρχικού συμβουλίου του άρθρου 1 του Π.Δ 170ΦΕΚ 140/Α/9-6-2003. Εισηγητής κ. Γκιόλης
- Έγκριση τροποποίησης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου για την πράξη με τίτλο: «Εφαρμογή του κοινού πλαισίου αξιολόγησης (ΚΠΑ) στις δημόσιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας» ως προς την αντικατάσταση των μελών της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης ( άρθρο 4) μετά την αλλαγή σύνθεσης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου και παράταση του χρόνου ισχύος της. Εισηγητής κ. Βερούτης.
- Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονα Μεθυδρίου Αρκαδίας και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου. Εισηγητής κ. Λαμπρόπουλος.
- Έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε. Ανώνυμης Αναπτυξιακής Εταιρείας ΟΤΑ, για την πράξη «Παροχή υπηρεσιών Τεχνικού Συμβουλίου στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Έδρας Περιφέρειας Πελοποννήσου για την περίοδο 2019-2020».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών