Ομάδα Κλινικής Μελέτης Παιδιού δημιουργείται στη Σπάρτη

Τετάρτη, 11 Δεκέμβριος 2019 08:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ομάδα Κλινικής Μελέτης Παιδιού δημιουργείται στη Σπάρτη

Στη δημιουργία ομάδας μελέτης με θέμα την κλινική του παιδιού προχωρά η ψυχολόγος-ψυχαναλύτρια κ. Μαρία Κουκουμάκη σε συνεργασία με την Πνευματική Εστία Σπάρτης.

Η ομάδα θα αποτελεί έναν τόπο συνάντησης ανθρώπων που επιθυμούν να εργαστούν και να μελετήσουν από κοινού με άλλους πάνω σε θέματα που θα αφορούν το παιδί προσανατολισμένοι από την ψυχαναλυτική διδασκαλία. Συχνά, οι άνθρωποι που εργάζονται με παιδιά έρχονται αντιμέτωποι με ιδιαίτερες δυσκολίες που εκείνα μπορεί να παρουσιάσουν, δυσκολίες που δεν κατανοούν και που τους μπερδεύουν. Είτε πρόκειται για επαγγελματίες στον χώρο της εκπαίδευσης είτε της ψυχικής υγείας, τελικά καλούνται να αντεπεξέλθουν με τα εργαλεία που ο καθένας τους διαθέτει. Σε αντίθεση με τον ενήλικα, η δυσφορία του παιδιού δεν εκφράζεται από το ίδιο, αλλά έρχεται σαν παράπονο ή ανησυχία από το περιβάλλον του. Τις περισσότερες φορές η αντιμετώπιση επικεντρώνεται στη συγκεκριμένη δυσκολία και στην προσπάθεια απάλειψης της, με τέτοιο τρόπο που τελικά να παραγκωνίζεται το ίδιο το παιδί και ο λόγος του.

Η συμμετοχή στην ομάδα είναι ελεύθερη για όποιον επιθυμεί να ενημερωθεί. Η απόφαση, όμως, για τη συμμετοχή είναι δεσμευτική.

Οι συναντήσεις θα διεξαχθούν στην αίθουσα της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης (Λυκούργου 82, Σπάρτη), κατά τις εξής ημερομηνίες: Σήμερα Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, στις 15 & 29 Ιανουαρίου, στις 12 & 26 Φεβρουαρίου, στις 11 Μαρτίου, στις 8 & 29 Απριλίου, στις 13 Μαΐου και στις 3 Ιουνίου. Ώρα έναρξης κάθε συνάντησης έχει οριστεί η 8:00 μμ.

Δηλώσεις ενδιαφέροντος είναι δυνατές έως 31/12/2019. Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 6975 875301 και 27310 81173 ή να αποστέλλουν email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος