Τεχνικά έργα σε οργανωμένο πλαίσιο στον Δήμο Σπάρτης

Συστάθηκε ομάδα εργασίας με συγκεκριμένες αρμοδιότητες

Δευτέρα, 09 Δεκέμβριος 2019 13:56 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τεχνικά έργα σε οργανωμένο πλαίσιο στον Δήμο Σπάρτης

Ομάδα εργασίας συστάθηκε στον Δ. Σπάρτης για την επιλογή, τον σχεδιασμό και την επιτάχυνση των διαδικασιών για την υλοποίηση του τεχνικού προγράμματος του δήμου, καθώς και τον σχεδιασμό της ανάπλασης της πόλης.

Μέλη της ομάδας αποτελούν οι: Ιωάννης Λαζαρίδης (γενικός συντονιστής), Ιωάννης Ράλλης  (ειδικός σύμβουλος του δημάρχου για όλα τα θέματα τεχνικών υπηρεσιών και έργων), Χρήστος Περδίκης (αρχιτέκτονας μηχανικός), Δημήτριος Μιχαλάκος (εκπαιδευτικός), Γεώργιος Γιαξόγλου (αρχιτέκτονας μηχανικός), Γεώργιος Πουλοκέφαλος  (πολιτικός μηχανικός), Παναγιώτης Παναγάκης (προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας).

Αναλόγως με το εξεταζόμενο έργο, η Ομάδα θα ζητά τη συνδρομή τεχνικών από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας, της Περιφερειακής Ενότητας, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας, του Δασαρχείου, του Δήμου Σπάρτης, της ΔΕΥΑΣ και της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης), που έχει σκοπό την παροχή επιστημονικής και τεχνικής υποστήριξης προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης α' και β' βαθμού και τους φορείς, καθώς και σε φορείς του Δημοσίου και του κοινωνικού τομέα σε ζητήματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, η νεοσυσταθείσα ομάδα:
1. Θα επιλύει τα προβλήματα των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.
2. Θα αξιολογεί τις μελέτες που ήδη έχουν εκπονηθεί, λαμβάνοντας υπόψη της τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης, τις υπάρχουσες συμβάσεις, την ισχύουσα Νομοθεσία. τις πιθανές πηγές χρηματοδότησης, καθώς και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο κρίνεται απαραίτητο.
3. Θα αξιολογεί τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί ή που θα υποβληθούν από φορείς της πόλης.
4. Θα συνδράμει στη σύνταξη του σχετικού τεχνικού δελτίου για κάθε προτεινόμενο έργο.
5. Θα θέτει χρονικούς προγραμματισμούς ώστε να επισπεύδεται η ωρίμανση και η υλοποίηση των έργων.
6. Γενικότερα θα επιδιώκει την αποδοτικότερη και αποτελεσματικότερη κατανομή και αξιοποίηση όλων των πόρων.

Η Ομάδα θα είναι σε συνεχή επαφή με την ομάδα ΕΣΠΑ που συντονίζει ο αρμόδιος -για τα θέματα αυτά- αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Βακαλόπουλος.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland