«Έφυγε» ο Λάκωνας αγωνιστής του ΚΚΕ Ζαχ. Οικονομάκης

Πέμπτη, 05 Δεκέμβριος 2019 17:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Έφυγε» ο Λάκωνας αγωνιστής του ΚΚΕ Ζαχ. Οικονομάκης

Σκεπασμένος με την κόκκινη σημαία του ΚΚΕ, έχοντας δίπλα την οικογένεια του, συντρόφους και συναγωνιστές από τη Λακωνία και την Αμφιλοχία, κηδεύτηκε την Τετάρτη 4/12 στο νεκροταφείο της Βορδώνιας Λακωνίας (του χωριού όπου γεννήθηκε) ο Ζαχαρίας  Οικονομάκης, που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή στα 89 του χρόνια.

Εκ μέρους της Τομεακής Επιτροπής Λακωνίας του ΚΚΕ αποχαιρέτησε τον Ζαχ. Οικονομάκη ο Δημήτρης Μαστρογιαννόπουλος, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν οι σύντροφοι του από την κομματική οργάνωση Αμφιλοχίας.

Τιμητική φρουρά στη σορό του στάθηκε αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής Λακωνίας και μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου Βασίλη Βρουλίτη, αλλά και μέλη της Τομεακής Επιτροπής Λακωνίας και της Κομματικής Οργάνωσης Αμφιλοχίας. Στην εξόδιο τελετή παρευρέθηκαν ακόμα οι δημοτικοί σύμβουλοι Σπάρτης της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Αλέκος Βουνάσης και Αντώνης Καλομοίρης.

Σε μήνυμά του το ΚΚΕ Λακωνίας αναφέρει τα εξής: «Ο θάνατος του συντρόφου είναι μεγάλη απώλεια για το κόμμα. Άφησε, όμως, παρακαταθήκη στους συντρόφους του τη μαχητικότητα και την πίστη του στα ιδανικά του σοσιαλισμού, στα οποία τόσο πίστευε.

Σε κρίσιμες για το κόμμα στιγμές και ιδιαίτερα στην εσωκομματική κρίση στα χρόνια 1989-1991, ο σύντροφος Ζαχαρίας Οικονομάκης στάθηκε αταλάντευτος υπερασπίζοντας το χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία του κόμματος, τις μαρξιστικές λενινιστικές αρχές. Ήταν παράδειγμα για τους νεότερους, καθώς στάθηκε απέναντι σε κείνους που προωθούσαν τη διάλυση του κόμματος.

Αποτελεί για τους νέους κομμουνιστές ζωντανό παράδειγμα για την καθημερινή δράση τους στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, της ειρήνης και του σοσιαλισμού. Η μεγάλη προσφορά του Ζαχαρία Οικονομάκη στο κόμμα μας, στις πιο δύσκολες συνθήκες, διαπαιδαγωγεί σήμερα τους νέους κομμουνιστές να κερδίζουν και να υπερασπίζονται τον τίτλο του μέλους του τιμημένου κόμματός μας.

Ο σύντροφος Ζαχαρίας Οικονομάκης γεννήθηκε το 1930 στη Βορδώνια Λακωνίας. Καταγόταν από φτωχή πολυμελή αγροτοκτηνοτροφική οικογένεια, που αρκετά μέλη της αγωνίστηκαν κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής μέσα από τις γραμμές του ΕΑΜ. Αγωνιστής του ταξικού εργατικού κινήματος τόσο στην Αυστραλία που δούλεψε 22 ολόκληρα χρόνια όσο και στην Ελλάδα από το 1977 μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

Μέχρι τελευταία έδινε το παρόν στους αγώνες του κόμματος και του ΠΑΜΕ, υπόδειγμα σεμνότητας και ανιδιοτελούς προσφοράς κομμουνιστή».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland