«Να γυρίσει στο λιμάνι Γυθείου ο ιστορικός Γερανός»

Επιμένει ο πρώην δήμαρχος Γυθείου Συμ. Χατζηχαραλάμπους

Τρίτη, 03 Δεκέμβριος 2019 08:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Να γυρίσει στο λιμάνι Γυθείου ο ιστορικός Γερανός»

Στο αίτημά του για επαναφορά του ιστορικού τροχήλατου Γερανού («βίντσι») στο λιμάνι του Γυθείου επανήλθε ο πρώην δήμαρχος Γυθείου κ. Συμεών Χ. Χατζηχαραλάμπους, με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Δήμου Ανατολικής Μάνης κ. Χαρίλαο Τζανετάκο.

Όπως επισημαίνει ο κ. Χατζηχαραλάμπους, «στις 14 Ιανουαρίου τ.έ. κατέθεσα στο Λιμενικό μας Ταμείο τη διαπίστωσή μου ότι είχε εξαφανιστεί (!) από το λιμάνι του Γυθείου ο τροχήλατος Γερανός, το ιστορικό «Βίντσι», με έκδηλη την ανησυχία μου για την τύχη του.
Αμέσως μετά,  με το υπ’ αριθ. Πρωτ. 33/30-1-2019 έγγραφό σας, ο τότε Πρόεδρος του  Λιμενικού Ταμείου με ενημερώνει ότι  »…ο Γερανός αποσύρθηκε προσωρινά από τον Λιμένα, κατά την εκτέλεση των έργων επέκτασης του λιμένα Γυθείου, για να αποφευχθεί ενδεχόμενη ζημία αυτού, φυλάσσεται σε χώρο του Δήμου και θα επανέλθει στη φυσική του θέση μετά την απαραίτητη συντήρηση και επισκευή του, προκειμένου να τοποθετηθεί εκ νέου στην είσοδο του Λιμένα Γυθείου…».

Σήμερα, δέκα μήνες μετά, επικοινωνώ μαζί σας και πάλι με το ίδιο θέμα, το Γερανό του Λιμένα Γυθείου, για να ρωτήσω και να πληροφορηθώ, και μαζί με εμένα και  όλοι οι Γυθειάτες,  υπεύθυνα  και συγκεκριμένα για το πότε προβλέπεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες συντήρησης και επισκευής του, ώστε να ξαναδούμε το “Βίντσι” να στέκει φρουρός και στολίδι στην είσοδο του Μόλου στο Λιμάνι του Γυθείου;   

Oμολογώ ότι η απάντηση  και  διαβεβαίωσή σας, ότι το μηχάνημα συντηρείται, ικανοποίησε  εν πρώτοις εμένα που ανακίνησα το θέμα αλλά και όλους τους Γυθειάτες που έλαβαν γνώση της αναφοράς μου εκείνης, τότε, τον Ιανουάριο που μας πέρασε, σήμερα όμως, έντεκα ολόκληρους μήνες μετά, με γεμίζει ερωτηματικά και αμφιβολίες, που επιβεβαιώνονται από την κατάσταση που βρίσκεται ο Γερανός, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που επισυνάπτω στο χώρο του Δήμου στο Πριτσιώτικο, όπου έχει μεταφερθεί εδώ και δύο περίπου χρόνια, όπου ο Γερανός δείχνει ωσάν να είναι εγκαταλελειμμένος!

Κύριε Πρόεδρε, γνωρίζω ότι δεν έχουν συμπληρωθεί ούτε δύο μήνες αφότου οριστήκατε Πρόεδρος του Δημοτικού μας Λιμενικού Ταμείου  γι’ αυτό δεν θα επεκταθώ στο θέμα του Γερανού, όμως δράττομαι της ευκαιρίας να σας εκφράσω από το βήμα αυτό τις ειλικρινείς και εγκάρδιες ευχές μου για καλή επιτυχία στο έργο σας.

Κλείνω κύριε Πρόεδρε την σημερινή μας επικοινωνία και αναμένω την απάντησή σας  για το πότε θα επανέλθει ο  “Γερανός” στο Λιμάνι του Γυθείου με συγκεκριμένη ημερομηνία και, από τώρα  σας δηλώνω, ότι η είδηση αυτή θα είναι η πιο ευχάριστη ικανοποίηση για όλους  όσους αγαπούν το Γύθειο και τη σύγχρονη ιστορία του και περιμένουν να  λήξει η εναγώνια αναμονή τους αμέσως μετά  την επανατοποθέτηση του Γερανού στο φυσικό του χώρο, στο Λιμένα Γυθείου, εκεί που “ζούσε” εκατόν πενήντα χρόνια τώρα!»

Δείτε εδώ την αρχική παρέμβαση του Συμ. Χατζηχαραλάμπους για το ίδιο θέμα

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος