Ανακούφιση για τους ασθενείς στη Λακωνία

Χάρη στις δωρεές των «Φίλων Νοσοκομείου Σπάρτης» - Ο εξοπλισμός με σύγχρονα μέσα γλιτώνει τους πολίτες από έξοδα και ταλαιπωρία

Παρασκευή, 22 Νοέμβριος 2019 07:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανακούφιση για τους ασθενείς στη Λακωνία

Πριν από λίγες ημέρες, μέλη του Συλλόγου «Φίλοι Νοσοκομείου Σπάρτης Ιωάννου και Αικατερίνης Γρηγορίου» προχώρησαν σε μία ακόμα σημαντική δωρεά στο Νοσοκομείο Σπάρτης, παραδίδοντας στην καρδιολογική πτέρυγα, τρείς σύγχρονες συσκευές holter 24ωρης παρακολούθησης καρδιακού ρυθμού, συνοδευμένα από το ειδικό λογισμικό κι έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η δωρεά των συσκευών holter και του λογισμικού τους, αξίας 8.000 ευρώ, αποτελεί δωρεά της Λάκαινας κ. Σοφίας Κωνσταντάκου-Παπαδάκου, στη μνήμη του συζύγου της Νικολάου.

Την περασμένη εβδομάδα, στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Σπάρτης  πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση στη λειτουργία και χρήση των συσκευών και του λογισμικού, από αρμόδιο τεχνικό της εταιρείας που προμήθευσε τον εν λόγω ιατρικό εξοπλισμό. Όπως ανέφερε στον «Λακωνικό Τύπο» η καρδιολόγος του Νοσοκομείου Σπάρτης κ. Μεταξία Δρίβα, «αποτελεί μια σημαντική δωρεά του Συλλόγου “Φίλων του Νοσοκομείου”, που μάς δίνει τη δυνατότητα να επεκτείνουμε τις υπηρεσίες προς τους πολίτες. Πρόκειται για ένα σύγχρονο μηχάνημα καταγραφής του καρδιακού ρυθμού. Έλειπε από το νοσοκομείο μας, τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο, καθώς τα παλαιότερα μηχανήματα είχαν υποστεί βλάβη και δεν υπήρχε δυνατότητα επισκευής. Πλέον, θα μπορούμε να τα τοποθετούμε στους ασθενείς μας», σημείωσε η κ. Δρίβα, η οποία δεν παρέλειψε να απευθύνει θερμές ευχαριστίες στον Σύλλογο «Φίλων Νοσοκομείου Σπάρτης» και ιδιαίτερα τη δωρήτρια κ. Σοφία Κωνσταντάκου-Παπαδάκου.

Το «παρών», μεταξύ άλλων, έδωσε και το μέλος του Συλλόγου «Φίλοι του Νοσοκομείου Σπάρτης κ. Παναγιώτης Νικολακάκος.

Εξοικονόμηση χιλιάδων ευρώ
για ασθενείς
Χάρη στη δωρεά των συσκευών holter, οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τη συγκεκριμένη εξέταση δωρεάν στο Νοσοκομείο Σπάρτης και να αποφύγουν μια σημαντική οικονομική επιβάρυνση για το ατομικό/οικογενειακό προϋπολογισμό, καθώς το κόστος της συγκεκριμένης ιατρικής πράξης ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 100 ευρώ σε ιδιωτικά ιατρεία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, κάθε χρόνο τουλάχιστον 500 πολίτες απευθύνονται στο Νοσοκομείο Σπάρτης για την τοποθέτηση της εν λόγω συσκευής.

Επισημαίνεται ότι χάρη σε προηγούμενες προσφορές των «Φίλων του Νοσοκομείου», η καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Σπάρτης έχει εξοπλιστεί  πλήρως με ένα σύστημα δοκιμασίας κοπώσεως, ηλεκτρολογικό καρδιογράφο, ηλεκτρικό πιεσόμετρο, έγχρωμο υπερηχοκαρδιογράφο και τελευταία με τις τρείς συσκευές holter.

Εξάλλου, στο παρελθόν, ο Σύλλογος έχει προσφέρει στο Νοσοκομείο Σπάρτης ένα μηχάνημα λιθοτριψίας για τη διενέργεια ουρητηροσκοπικών λιθοτριψιών κι έξι αμαξίδια μεταφοράς ασθενών. Επίσης, ο Σύλλογος είχε ενεργήσει και διεκπεραιώσει τις διαδικασίες  παράδοσης εξοπλισμού για τις ανάγκες της ορθοπεδικής κλινικής, προερχόμενου από χρηματικά ποσά που συγκεντρώθηκαν στη μνήμη του αδικοχαμένου ιατρού-ορθπεδικού Λεωνίδα Καράντζαλη.

Το συνολικό ύψος των δωρεών προς το Νοσοκομείο Σπάρτης ξεπερνά τις 50.000 ευρώ την τελευταία διετία. Η οικονομική ανακούφιση για τους ασθενείς, αλλά και η αποφυγή ταλαιπωρίας (με ταξίδια για εξετάσεις στην Αθήνα κ.α.), καθιστούν αξιέπαινο το έργο του Συλλόγου «Φίλοι Νοσοκομείου Σπάρτης Ιωάννου και Αικατερίνης Γρηγορίου», το οποίο χρήζει στήριξης και ενδυνάμωσης από όλους.


Δείτε παρακάτω (έκθεση εικόνων) φωτογραφίες

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα