Σπαρτιάτες προωθούν τις αρχές της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης

Στο πρόγραμμα «PEACE» συμμετείχε το Ινστιτούτο Σπάρτης

Τετάρτη, 20 Νοέμβριος 2019 15:45 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σπαρτιάτες προωθούν τις αρχές της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης

Στο πλαίσιο των δράσεων του για την κοινωνική ανάπτυξη, το Ινστιτούτο Σπάρτης συμμετείχε με την αποστολή δύο μελών του ΔΣ (της Νίκης Ζάβρα και του Αθανασίου Βλήτα), στο Ευρωπαϊκό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «P.E.A.C.E.-Promoting European Awareness to Contrast Extremism», που πραγματοποιήθηκε στο Ορβιέτο της Ιταλίας από τις 11 ως τις 19 Νοεμβρίου, σε συνεργασία με τη βραβευμένη ΜΚΟ «Break the Borders».

Η κατευθυντήριος γραμμή του προγράμματος είναι να ευαισθητοποιήσει την ευρωπαϊκή νεολαία σχετικά με την ευρεία διάδοση των διαφόρων μορφών λαϊκισμού στις σημερινές κοινωνίες, οι οποίες χρησιμοποιούν την προπαγάνδα και τη ρητορική μίσους για να υποκινήσουν το ρατσισμό και την ξενοφοβία και κατά συνέπεια να προωθήσουν αντιρατσιστικές προσεγγίσεις απέναντι στις αρχές της Ευρωπαϊκής Αλληλεγγύης και της αποδοχής του άλλου.

Οι εξειδικευμένοι στόχοι, που αποτέλεσαν το αντικείμενο κατάρτισης στα workshop στα οποία συμμετείχε η σπαρτιατική αποστολή, ήταν:
- Να διευρυνθούν βαθύτερα οι έννοιες του λαϊκισμού, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας και να αναπτυχθεί ένα κοινό υπόβαθρο γνώσης.
-  Να προσδιοριστούν οι διάφορες μορφές λαϊκισμού στη σημερινή κοινωνία, αλλά και να εντοπιστούν τα διαφορετικά περιβάλλοντα στα οποία αυτές αναπτύσσονται.
-  Να αναλυθούν οι πιθανοί δεσμοί μεταξύ της προπαγάνδας-ρητορικής μίσους και κάποιες από τις ρατσιστικές συμπεριφορές και εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
-  Η ανταλλαγή απόψεων για τις καλές πρακτικές και για τις πιλοτικές εμπειρίες για την προώθηση αντιρατσιστικών προσεγγίσεων και δράσεων στο πλαίσιο της κάθε συμμετέχουσας χώρας.
-  Να επικοινωνηθούν οι υπάρχουσες μέθοδοι για την ευαισθητοποίηση και την καταπολέμηση του ρατσισμού και να αναπτυχθούν νέα εργαλεία για την ευαισθητοποίηση των πολιτών της Ευρώπης σχετικά με τη σημασία της κατανόησης και της προσέγγισης του άλλου.

Η διοργάνωση του προγράμματος έγινε με τη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος «Erasmus Plus», ενώ με το πέρας του προγράμματος, οι συμμετέχοντες έλαβαν πιστοποιητικό εξειδικευμένης επιμόρφωσης.  

Τα μέλη του Ινστιτούτου Σπάρτης, ως πιστοποιημένο εκπαιδευτικό προσωπικό, πλέον, αποτελούν τη βάση του έμψυχου δυναμικού του Ινστιτούτου για τη διοργάνωση ανάλογων προγραμμάτων και δράσεων στη Σπάρτης.

Το Ινστιτούτο Σπάρτης υποστηρίζει ένθερμα τη συμμετοχή των μελών και των εθελοντών του σε μελλοντικά εγκεκριμένα ευρωπαϊκά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επιπλέον, καλεί όλους τους νέους και τις νέες της περιοχής, ώστε να αναπτύξουν από κοινού ιδέες και δράσεις για διεθνή ανταλλαγή νέων στο πλαίσιο του προγράμματος «Erasmus Plus».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τη διαδικασία αίτησης στη σελίδα του Ινστιτούτου στο Facebook, αλλά και να υποβάλλουν την πρότασή τους στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα