Αποκαλυπτήρια για το νέο Νοσοκομείο Σπάρτης!

Σε εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο

Τρίτη, 19 Νοέμβριος 2019 16:53 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αποκαλυπτήρια για το νέο Νοσοκομείο Σπάρτης!

Σε μια αρχική παρουσίαση του σπουδαίου έργου του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης (Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) προχωρούν ο Δήμος Σπάρτης και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ). Υπενθυμίζεται ότι η νέα νοσηλευτική μονάδα θα κατασκευαστεί και θα εξοπλιστεί πλήρως με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος δίπλα στο υφιστάμενο κτήριο. Η παρουσίαση του έργου θα πραγματοποιηθεί σε εκδήλωση, τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου και ώρα 5:00 μμ στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στη Σπάρτη (Λεωφ. Βαλιώτη & Πλαταιών).

Η δωρεά για την ανέγερση του νέου Νοσοκομείου εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης «Πρωτοβουλίας για την Υγεία», που χρηματοδοτείται αποκλειστικά και εξ ολοκλήρου από το ΙΣΝ, με συνολικό προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα 400 εκατομμύρια ευρώ, και αφορά στην ανέγερση νέων υποδομών, την προμήθεια εξειδικευμένου εξοπλισμού και την υποστήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, με στόχο την ενίσχυση της ιατρονοσηλευτικής φροντίδας σε όλη τη χώρα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14/11/2019 κυρώθηκε με Νόμο της Βουλής, η τροποποίηση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ελληνικού Δημοσίου για την υλοποίηση έργων υποδομών, εξοπλισμού και εκπαίδευσης που εντάσσονται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας για την Υγεία, του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη κατασκευή του νέου Νοσοκομείου Σπάρτης.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα