Πέφτει η αυλαία για τις δηλώσεις Κτηματολογίου στη Λακωνία

Έως 29/11 η προθεσμία για περιοχές του νομού

Τρίτη, 19 Νοέμβριος 2019 07:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πέφτει η αυλαία για τις δηλώσεις Κτηματολογίου στη Λακωνία

Σε νέα μαζική αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων (e-mails) προχωρά το Ελληνικό Κτηματολόγιο σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων,  προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων της ιδιοκτησίας τους στο πλαίσιο της κτηματογράφησης.

Συγκεκριμένα, τις επόμενες ημέρες, πάνω από 1,3 εκατομμύρια παραλήπτες (φυσικά και νομικά πρόσωπα) πρόκειται να λάβουν e-mail από την ΑΑΔΕ.  

ρόκειται για φυσικά και νομικά πρόσωπα που είναι κάτοχοι ιδιοκτησίας ή διαμένουν/έχουν την έδρα τους σε μια ή περισσότερες περιφερειακές ενότητες η προθεσμία των οποίων λήγει τέλος Νοεμβρίου. Υπενθυμίζεται, ωστόσο, πως υποχρέωση δήλωσης ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο έχουν μόνο οι κάτοχοι ιδιοκτησίας.

Διορία τέλος για τη Λακωνία
Υπενθυμίζεται ότι για περιοχές της Λακωνίας, η τελευταία προθεσμία έγκαιρης υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο εκπνέει στις 29 Νοεμβρίου 2019.

Το Κτηματολόγιο υπογραμμίζει πως δεν πρόκειται να δοθεί καμία περαιτέρω παράταση στη διαδικασία κτηματογράφησης.

Επίσης, κατά την ίδια ημερομηνία (29/11/2019) λήγει η προθεσμία υποβολής και για τις παρακάτω περιοχές: Καστοριάς/Φλώρινας, Ευβοίας, Αχαΐας, Αργολίδας/Κορινθίας, Σάμου/Χίου/Ικαρίας, Αιγίου, Μεσσηνίας και στο υπόλοιπο Μαγνησίας και Σποράδων.

Η προηγούμενη αποστολή μαζικών μηνυμάτων μέσω της ΑΑΔΕ πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στα μέσα Οκτωβρίου και αφορούσε τις περιοχές που οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων έληξαν στις 31 Οκτωβρίου 2019.

Οι οδηγίες του Κτηματολογίου
   Το Κτηματολόγιο υπενθυμίζει πως για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, οι πολίτες μπορούν να:
- Υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους μέσα από την ιστοσελίδα του Κτηματολογίου
- Αποφύγουν την πολύωρη αναμονή, εφαρμόζοντας την διαδικασία διαπίστωσης «εμπρόθεσμης προσέλευσης», προκειμένου να ολοκληρώσουν την υποβολή της δήλωσής τους σε μεταγενέστερο χρόνο με ραντεβού,
- Λάβουν δωρεάν υπηρεσίες στα κατά τόπους Γραφεία Κτηματογράφησης από εξειδικευμένους δικηγόρους και τοπογράφους σχετικά με την διαδικασία υποβολής δήλωσης, τα απαραίτητα έντυπα, εντοπισμό, κλπ,
- Χρησιμοποιήσουν δωρεάν την υπηρεσία εντοπισμού και οριοθέτησης ακινήτου με χρήση εφαρμογής μέσω έξυπνου κινητού τηλεφώνου,
- Πληρώσουν το πάγιο τέλος σε δόσεις μέσω της χρήσης πιστωτικής κάρτας,
- Καλέσουν για περισσότερες πληροφορίες στο 210 6505600 ή στο 1015 και να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Κτηματολογίου

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα