Τρία χρόνια περιμένει αποκατάσταση βυζαντινός ναός στο Γεράκι

Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2019 14:33 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τρία χρόνια περιμένει αποκατάσταση βυζαντινός ναός στο Γεράκι

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει τα τελευταία τρία περίπου χρόνια, ο βυζαντινός ναός του Αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου στο Γεράκι, ύστερα από την κατολίσθηση που προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε στην περιοχή τον Σεπτέμβριο του 2016.

Χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρει ο κ. Χρήστος Μπαλαμπάνος: «Στις 7-9-2016 είχαμε την καταστροφική βροχή στο χωριό μας που προκάλεσε πάρα πολλές ζημιές. Την ημέρα εκείνη από το πολύ νερό έπεσε ο τοίχος στον Βυζαντινό ναό του Αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου. Σήμερα 13 Νοεμβρίου 2019 που γιορτάζει ο ναός και έχουν περάσει 38 ολόκληροι μήνες από την καταστροφική βροχή ο τοίχος παραμένει ακόμη πεσμένος χωρίς να έχει φτιαχτεί. Καθημερινά έρχονται αρκετοί τουρίστες, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και επισκεπτόμενοι το ναό αντικρίζουν αυτή την εικόνα. Δεν γνωρίζω εάν είναι υπεύθυνος ο Δήμος ή η Αρχαιολογική υπηρεσία, αλλά σίγουρα δεν θα νιώθουν περήφανοι βλέποντας αυτό!»

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα