Ημερίδα στη Σπάρτη για τη «θέση της Ελλάδας σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον»

Δευτέρα, 11 Νοέμβριος 2019 17:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ημερίδα στη Σπάρτη για τη «θέση της Ελλάδας σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον»

Στα πλαίσια των ετήσιων δραστηριοτήτων της η Ελληνική Ένωση για Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία σε συνέργεια με την οργάνωση Γυναίκες για την Διεθνή Ασφάλεια - Ελλάς (Women in International Security, WIIS-Greece), διοργανώνει ημερίδες σε Σπάρτη, Ιωάννινα, Αγρίνιο, Πύργο και Αθηνά.

Στη Σπάρτη, η ημερίδα με τίτλο «Παρέχοντας ασφάλεια σε μια ανασφαλή εποχή. Η θέση της Ελλάδας σε ένα μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, από τις 17:30  έως τις 21:00, στο Πνευματικό Κέντρο Δ. Σπάρτης (ισόγειο Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Θεοδόσης Γεωργίου, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για Ατλαντική & Ευρωπαϊκή  Συνεργασίας (Ε.Ε.Α.Ε.Σ.) και τέως πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Ατλαντικού Συμφώνου (Α.Τ.Α.), ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Θ. Βερούτης, καθώς κι εκπρόσωποι  του Δήμου Σπάρτης και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, ο Ανδρέας Λυκουρέντζος, πρώην υπουργός και ιδρυτικό μέλος της Ε.Ε.Α.Ε.Σ., αλλά και η Λάκαινα Μαριέττα Γιαννάκου, πρώην υπουργός, νυν βουλευτής Επικρατείας κι επικεφαλής της αντιπροσωπείας του Ελληνικού Κοινοβουλίου στην κοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ. Παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν οι βουλευτές Λακωνίας, Θανάσης Δαβάκης, Νεοκλής Κρητικός και Σταύρος Αραχωβίτης. Εισηγήτρια θα είναι και η τέως αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδ. Τζανετέα.

Οι εν λόγω ημερίδες απευθύνονται στο ευρύ κοινό. Στόχος είναι η ενημέρωση σε σχέση με την ευρύτερη έννοια της Ασφάλειας σύμφωνα με τα σύγχρονα δεδομένα, τη Συμμετοχική Ασφάλεια (Inclusive security), και ο διάλογος με ενημερωμένους πολίτες για τον «δυνητικό» ρόλο που μπορεί να έχει η Κοινωνία των Πολιτών στην συμμετοχική αντιμετώπιση των θεμάτων.

«Επιδιώκουμε την όσο γίνεται ευρύτερη συμμετοχή φορέων της τοπικής Κοινωνίας Πολιτών, με έμφαση στη νέα γενιά και τον γυναικείο πληθυσμό, εκπροσώπους της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων, επιμελητηρίων και των τοπικών ΜΜΕ, πανεπιστημιακών, φοιτητών, αλλά και ελεύθερων επαγγελματιών κάθε δραστηριότητας», αναφέρουν σχετικά οι διοργανωτές.

Θα ακολουθήσει ανακοίνωση του αναλυτικού προγράμματος της ημερίδας.

Η Ελληνική Ένωση για Ατλαντική
και Ευρωπαϊκή Συνεργασία
Η Ελληνική Ένωση για Ατλαντική και Ευρωπαϊκή Συνεργασία (Ε.Ε.Α.Ε.Σ.) είναι Μη Κυβερνητικός, Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, ανοικτός σε κάθε πολίτη, που ιδρύθηκε το 1991 με στόχο την ενασχόληση με τα διεθνή θέματα, την Ευρωατλαντική Συνεργασία, την Ασφάλεια, την ενημέρωση της κοινωνίας των πολιτών, την προώθηση και υπεράσπιση των Ελληνικών θέσεων σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας και διεθνούς συνεργασίας στα πλαίσια των Διεθνών Οργανισμών μέσω των δικτύων στα οποία συμμετέχει, αλλά και η ενδυνάμωση δεσμών φιλίας, αλληλεγγύης και συνεργασίας στον διεθνή χώρο. Δραστηριοποιείται με εκπαιδευτικά προγράμματα, συνέδρια, ημερίδες, εκδόσεις, και ενεργό συμμετοχή σε διεθνείς εκδηλώσεις.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland