Λακωνικές προτάσεις στον υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης

Σε συνάντηση με τον Μ. Βορίδη συμμετείχε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ι. Παναρίτης

Τετάρτη, 30 Οκτώβριος 2019 14:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λακωνικές προτάσεις στον υπουργό Αγρ. Ανάπτυξης

Συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη είχαν την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου τα επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενισχύοντας τη συνεργασία με το υπουργείο σε θέματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του και αφορούν στον αγροτικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Το Επιμελητήριο Λακωνίας εκπροσώπησε ο πρόεδρος κ. Ιωάννης Παναρίτης και ο α΄ αντιπρόεδρος κ. Ηλίας Αθανασιάδης. Τα επιμελητήρια της Περιφέρειας εκπροσώπησαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Βαγγέλης Ξυγκώρος και οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Αργολίδας Φώτης Δαμούλος, Αρκαδίας Γιάννης Τρουπής και Κορινθίας Παναγιώτης Πιτσάκης.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Ιωάννης Παναρίτης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε:
- στη βελτίωση των συνθηκών δραστηριοποίησης στον πρωτογενή τομέα
- στην αναμόρφωση του ΕΛΓΑ
- στη διαχείριση των υδάτινων πόρων (δημιουργία φραγμάτων, όπως το φράγμα της Κελεφίνας)
- στη σύνδεση του πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό για την προώθηση των αξιόλογων αγροδιατροφικών προϊόντων που παράγει ο τόπος
- στη χρηματοδότηση των εξαγωγών
- στη CETA, την οικονομική συνεργασία ΕΕ – Καναδά, που επιτρέπει σε καναδικές εταιρείες να παράγουν λευκό τυρί με την ονομασία φέτα.
- στην επίσπευση του νομοσχεδίου για τους συνεταιρισμούς

 Επιγραμματικά, τα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη είναι: προτάσεις για τον σχεδιασμό πολιτικών προώθησης της περιφερειακής ανάπτυξης, της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των αγροτικών περιοχών, για τον εξαγωγικό προσανατολισμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Επίσης, επί τάπητος τέθηκαν το φαινόμενο της ερημοποίησης της υπαίθρου, για τις υποδομές, καλλιεργητικές πρακτικές ανανέωσης γερασμένων καλλιεργειών, διαχείριση υδάτινων πόρων, δράσεις ενημέρωσης και διάχυσης πληροφόρησης προς τον πρωτογενή τομέα και τη διασύνδεση με τον δευτερογενή και τριτογενή τομέα, ποιοτική γεωργία, νέες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες και χρηματοδοτικά εργαλεία στον αγροδιατροφικό κλάδο. Συζητήθηκε, επίσης, η στενότερη σχέση αγροτών - επιμελητηρίων με τη δημιουργία αγροτικού τμήματος στα επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Από την πλευρά του, ο υπουργός δεσμεύτηκε για την άμεση αντιμετώπιση των θεσμικών θεμάτων και έδωσε την υπόσχεση για πιο στενή σχέση του ΥΠΑΑΤ με τα επιμελητήρια.

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα