Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής

Παρασκευή, 25 Οκτώβριος 2019 12:16 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής

Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής 27 Οκτωβρίου, καθώς τίθεται σε ισχύ η χειμερινή ώρα. Ειδικότερα, στις 04:00 της Κυριακής πρέπει να γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μία ώρα πίσω, ώστε να δείχνουν 03:00.

Αλλαγή ώρα θα γίνει, επίσης, τον Μάρτιο του 2020 και τον Οκτώβριο του ιδίου έτους, η οποία -πιθανότατα- θα είναι και η τελευταία, καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει αποφασίσει την κατάργηση της αλλαγής ώρας από το 2021.

Όπως προβλέπει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η αλλαγή ώρας πρέπει να διακοπεί την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου του 2021 για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θέλουν να διατηρήσουν μόνιμα τη θερινή ώρα, ενώ για τα κράτη-μέλη που προωθούν τη διατήρηση της χειμερινής ώρας, η αλλαγή θα πραγματοποιηθεί την τελευταία Κυριακή του Οκτωβρίου του 2021.

Σημειώνεται ότι η αλλαγή της ώρας προέκυψε από την ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας. Συνολικά, κατά τους επτά μήνες της θερινής ώρας εξοικονομούμε 210 ώρες ηλεκτρικής ενέργειας εκμεταλλευόμενοι τον ήλιο. Αυτό συνέβη γιατί τη δεκαετία του 1970, κατά τη διάρκεια της πετρελαϊκής κρίσης, οι ευρωπαϊκές χώρες προσπάθησαν να μειώσουν την κατανάλωση πετρελαίου.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος