Η Αστυνομία τίμησε τον προστάτη της Αγ. Αρτέμιο (ΦΩΤΟ)

Δοξολογία κι ενημερωτικές δράσεις στη Λακωνία

Δευτέρα, 21 Οκτώβριος 2019 14:49 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Η Αστυνομία τίμησε τον προστάτη της Αγ. Αρτέμιο (ΦΩΤΟ)

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας της Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος «Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου» πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 20/10 στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, καθώς η 20η Οκτωβρίου, έχει θεσπιστεί από την Πολιτεία, ως ημέρα για την αναγνώριση του έργου και της προσφοράς της Ελληνικής Αστυνομίας στο κοινωνικό σύνολο.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, τελέστηκε δοξολογία στους Μητροπολιτικούς Ιερούς Ναούς σε Σπάρτη, Τρίπολη, Καλαμάτα, Ναύπλιο και Κόρινθο, όπου εδρεύουν οι Διευθύνσεις Αστυνομίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.

Μετά το πέρας των τελετών, αναγνώστηκε η ημερήσια διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν αντίστοιχες δεξιώσεις.

Με την παρουσία τους τίμησαν τις εκδηλώσεις οι Αρχές και οι τοπικοί φορείς της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αντιπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων και ενώσεων αποστράτων, απόστρατοι, καθώς και μέλη των οικογενειών του προσωπικού του Σώματος.

Επιπλέον, από την Διεύθυνση Αστυνομίας Αρκαδίας προγραμματίσθηκε και πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις μαθητών στην έδρα της Διεύθυνσης, όπου οι μαθητές συνομίλησαν με τους αστυνομικούς και ενημερώθηκαν για θέματα Τροχαίας και ευρύτερου αστυνομικού ενδιαφέροντος.

Τέλος, από την Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας διανεμήθηκαν φυλλάδια τροχαίας σε οδηγούς οχημάτων, ενώ οι οδηγοί ενημερώθηκαν για τη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος κατά την οδήγηση.

Ν. Κρητικός: «Τιμάμε τον Έλληνα
αστυνομικό για την προσφορά του»
Σε δήλωσή του, ο βουλευτής Λακωνίας Νεοκλής Κρητικός ανέφερε: «Η 20η Οκτωβρίου, ημέρα μνήμης του μεγαλομάρτυρα Αρτεμίου, έχει καθιερωθεί από την πολιτεία ως “Ημέρα της Αστυνομίας”.

Ο Άγιος Αρτέμιος ήταν στρατιωτικός διοικητής, ένθερμος χριστιανός και η αντιπαγανιστική του δράση προκάλεσε τον αυτοκράτορα Ιουλιανό. Φυλακίστηκε και τελικά οδηγήθηκε στο μαρτύριο στις 20 Οκτωβρίου 362 μ.Χ. Σύμφωνα με τις ιστορικές πηγές ήταν “δουξ και αυγουστιάλιος”. Για αυτό και η Πολιτεία όρισε τον Άγιο προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας.
Η Πολιτεία αναγνωρίζοντας την προσφορά και τις θυσίες που έχει κάνει η Ελληνική Αστυνομία, έχει ορίσει την 20η Οκτωβρίου, ως ημέρα τιμής και αναγνώρισης του ρόλου της. Αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση του έργου, που προσφέρει προς την κοινωνία, και έτσι με αφορμή την ημέρα αυτή μας δίνεται η ευκαιρία να αναλογιστούμε τις δυσκολίες του λειτουργήματος που επιτελεί συνολικά το σώμα αλλά και ο κάθε αστυνομικός ξεχωριστά. Δεν είναι λίγες οι φορές που οι αστυνομικοί καλούνται να αντιμετωπίσουν δύσκολες καταστάσεις ώστε να διατηρήσουν την ασφάλεια και την ακεραιότητα μας. Τους τιμούμε για την καθημερινή τους προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο.

Πρέπει, λοιπόν, να στεκόμαστε αρωγοί στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνική Αστυνομία για την διατήρηση της δημόσιας τάξης και να συμπαραστεκόμαστε στο δύσκολο έργο που καθημερνά επιτελεί».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος