Αραχωβίτης: «Το Υπουργείο επιβεβαιώνει για τους μετανάστες στη Λακωνία»

Σάββατο, 19 Οκτώβριος 2019 09:59 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αραχωβίτης: «Το Υπουργείο επιβεβαιώνει για τους μετανάστες στη Λακωνία»

 Στις 23/9/2019, ο βουλευτής Λακωνίας Στ. Αραχωβίτης κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη με θέμα «Διαχείριση προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στη Λακωνία: Ενίσχυση Υπηρεσιών και εξασφάλιση χώρου αξιοπρεπούς προσωρινής υποδοχής». Η ερώτηση αφορούσε στη βραχεία παραμονή προσφύγων και μεταναστών που αποβιβάζονται στις ακτές της Λακωνίας ή διασώζονται κοντά στις ακτές, καθώς και στην απόφαση για την απομάκρυνση των οχημάτων διπλού διαφορικού (4Χ4) τύπου Navara από την Αστυνομική Δ/νση Λακωνίας που συνέδραμαν το έργο των αρμόδιων υπηρεσιών.

Όπως αναφέρει ο κ. Αραχωβίτης, «για την “βραχεία παραμονή” η απάντηση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη δεν λέει κουβέντα. Αντιθέτως, αυτό που προκύπτει από την απάντηση είναι η επιβεβαίωση όλων των πρόσφατων δημοσιευμάτων που αναφέρονται σε αναζήτηση δομών φιλοξενίας εκ μέρους της Κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπιστεί επί της ουσίας κι όχι “προσωρινά” το σοβαρό ζήτημα των αυξημένων προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών στη χώρα μας».

Ο βουλευτής παραθέτει, μάλιστα, απόσπασμα της απάντησης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη: «..Στο πλαίσιο αυτό, σχετικό τυγχάνει το από 03-10-19 Δελτίου Τύπου του Υπουργείου μας, στο οποίο περιλαμβάνεται προδημοσίευση πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για προσφορά κτιρίων τουριστικών καταλυμάτων και συγκροτημάτων κατοικιών προς μίσθωση για τις ανάγκες υποδοχής πολιτών τρίτων χωρών αιτούντων άσυλο».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών