Αρωγή της Δημοτικής Αρχής Σπάρτης ζητούν οι Φίλοι του Νοσοκομείου

Τα αιτήματα που τέθηκαν στον Π. Δούκα

Τρίτη, 15 Οκτώβριος 2019 17:26 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αρωγή της Δημοτικής Αρχής Σπάρτης ζητούν οι Φίλοι του Νοσοκομείου

Συνάντηση γνωριμίας με τον δήμαρχο Σπάρτης κ. Πέτρο Δούκα είχε την Παρασκευή (11/10), αντιπροσωπεία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φίλων του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης.

Με αφορμή την επαφή και συζήτηση με τον κ. Δούκα, τα μέλη του Συλλόγου κατέθεσαν τις προτάσεις και σκέψεις τους σε θέματα δικαιοδοσίας του Δήμου Σπάρτης.

Ειδικότερα, τα ζητήματα που τέθηκαν επί τάπητος είναι τα εξής:

«Ένα μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες και επισκέπτες στις δομές Υγείας είναι η προσβασιμότητα», εξήγησαν τα μέλη του Συλλόγου, καθώς όπως ισχυρίστηκαν:
- Ο δρόμος προς το Νοσοκομείο έχει ελλιπή φωτισμό και καθόλου πεζοδρόμιο. Υπάρχει πρόταση (προμελέτη για τμηματική πεζοδρόμηση) που έχει καταθέσει ο Σύλλογος στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου (κ. Βαρζακάκος) το 2018.
- Η στάση λεωφορείου του ΚΤΕΛ στο Νοσοκομείο είναι χωρίς στέγαστρο και παγκάκι σε χώρο εκτεθειμένο σε όλες τις καιρικές συνθήκες.
- Στην οδό Όθωνος Αμαλίας, όπου στεγάζονται η 1η Τοπική Μονάδα Υγείας (ΤΟΜΥ)  Σπάρτης και το Κέντρο Υγείας Σπάρτης χρειάζονται παγκάκια και στέγαστρο για τους πολίτες που αναμένουν αρκετές ώρες για να εξυπηρετηθούν.

Οι Φίλοι του Νοσοκομείου Σπάρτης ζήτησαν από τον δήμαρχο Σπάρτης να μεριμνήσει για την εύκολη και ασφαλή πρόσβαση των ΑμεΑ γύρω από τις δομές αυτές, δημιουργώντας θέσεις στάθμευσης και όποια άλλη υποδομή απαιτείται.

Εξάλλου, ο Σύλλογος είχε καταθέσει στην προηγούμενη διοίκηση, αίτημα (αιτήσεις 3256/21-02-19 και 3224/26-02-2019) για παραχώρηση χώρου στέγασης-γραφεία.

Επίσης, τα μέλη στου Συλλόγου εξέφρασαν στον Π. Δούκα την επιθυμία για «την αξιοποίηση των ανεκμετάλλευτων κεντρικών περιπτέρων της Σπάρτης, «για να κάνουμε γνωστή την παρουσία μας και να επικοινωνούμε τις δράσεις μας πολιτιστικές, κοινωνικές (έχουμε εγγεγραμμένα περίπου 250 μέλη) και σε συνεργασία με άλλες πολιτιστικές ομάδες της πόλης μας να τα μετατρέψουμε σε πολιτιστικά περίπτερα – στέκια», όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, η αντιπροσωπεία του ΔΣ του Συλλόγου ανέφερε στον Π. Δούκα: «Στις διάφορες εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε θα θέλαμε την συνεργασία, συνδιοργάνωση, υποστήριξη σας σε υλική υποδομή, αλλά και την οικονομική ενίσχυση, μιας και μοναδικό έσοδο του Συλλόγου μας αποτελούν οι συνδρομές και προσφορές των μελών και φίλων. Υπολογίζουμε ότι για εκδηλώσεις που απαιτείται φωτισμός και ηχητική κάλυψη χρειαζόμαστε 1.000€ έως 2.000€ ετησίως».

Τέλος, τα μέλη του Συλλόγου δήλωσαν την επιθυμία συμμετοχής στην Επιτροπή παρακολούθησης των έργων του Δήμου Σπάρτης που αφορούν τις δομές Υγείας της περιοχής.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στο γραφείο του δημάρχου Σπάρτης, οι Φίλοι του Νοσοκομείου Σπάρτης επεσήμαναν: «Ο Σύλλογος μας γίνεται αποδέκτης πολλών αιτημάτων, προτάσεων, παραπόνων, πολλών συμπολιτών μας και θεωρούμε ότι μπορούμε να συνεισφέρουμε θετικά για την επίλυση πολλών εξ’ αυτών. Θα είμαστε πάντοτε στις διάθεση σας να συμβάλλουμε και εμείς με τις δυνάμεις μας για το καλό του τόπου. Με την ευχή για καλή και δημιουργική θητεία».

Το ΔΣ του Συλλόγου Φίλων του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης αποτελούν ο πρόεδρος, Αντώνιος Δ. Παυλάκος, τα μέλη, Παναγιώτης Παπαδάκος, Παναγιώτης Νικολακάκος, Ματίνα Μαγγαλούση, Σταύρος Αραχωβίτης και Βασίλης Γεωργιάδης, καθώς και η γραμματέας του Συλλόγου, Ελένη Κομνηνού.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα