Σε αναβρασμό η κοινωνία της Σπάρτης για το μεταναστευτικό

Απουσία επίσημης ενημέρωσης από τις αρμόδιες αρχές

Σάββατο, 12 Οκτώβριος 2019 08:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε αναβρασμό η κοινωνία της Σπάρτης για το μεταναστευτικό

Πέπλο αοριστίας, που προκαλεί ανησυχία και αναπάντητα ερωτήματα στην τοπική κοινωνία, καλύπτει το ζήτημα της έλευσης κι εγκατάστασης μεταναστών στην πόλη της Σπάρτης. Η πλήρης έλλειψη επίσημης ενημέρωσης από τις αρμόδιες αρχές και η ακατάσχετη φημολογία που «φουντώνει» διαρκώς, δημιουργούν προβληματισμό και αναστάτωση σε σημαντική μερίδα των πολιτών. Τα σενάρια -άλλοτε με δόση αλήθειας κι άλλοτε αβάσιμα- δίνουν και παίρνουν, με συνέπεια ο τοπικός πληθυσμός να κάνει εικασίες και συνειρμούς που καλλιεργούν ένα τοξικό κλίμα στην περιοχή.

Δημοσιογραφικές πηγές διαβλέπουν τον αιφνιδιασμό με προαποφασισμένα γεγονότα, ενώ οι πολίτες καλούν την Κυβέρνηση να αποσαφηνίσει τις προθέσεις της και να δημοσιοποιήσει τον σχεδιασμό της για το καθεστώς φιλοξενίας των αλλοδαπών στη Σπάρτη και την ευρύτερη περιοχή της Λακωνίας.

Μάλιστα, πολίτες-κάτοικοι του Δήμου Σπάρτης εξέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, αντιδρώντας στην  εγκατάσταση «παράνομων μεταναστών από μουσουλμανικές χώρες στην πόλη της Σπάρτης», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά. Το ψήφισμα κοινοποιείται στο γραφείο πρωθυπουργού, στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, στους βουλευτές Λακωνίας, στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, στον δήμαρχο Σπάρτης, στον πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα