Δούκας: «Το Σπάρταθλον ήταν επιτυχημένο, μη δυσφημίζουμε την πόλη μας»

Πως σχολίασε ο δήμαρχος Σπάρτης τη διεξαγωγή του φετινού αγώνα

Παρασκευή, 11 Οκτώβριος 2019 15:58 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Δούκας: «Το Σπάρταθλον ήταν επιτυχημένο, μη δυσφημίζουμε την πόλη μας»

Με αφορμή επικριτικά σχόλια του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Παναγιώτη Κουρτσούνη, ο οποίος στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης (7/10) έκανε λόγο για αποτυχημένη διοργάνωση του φετινού «Σπάρταθλον», ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας ήταν αποστομωτικός: «Οι πρώτοι που κρίνουν αν είχε επιτυχία ή όχι ένας αγώνας όπως το Σπάρταθλον είναι οι ίδιοι διοργανωτές και οι αθλητές. Αυτοί οι ίδιοι, σε όλους τους τόνους είπαν ότι ήταν εξαιρετική η υποδοχή τους και ότι δεν έχουν ξαναπεράσει τόσο καλά, χωρίς να υποτιμάω τα προηγούμενα χρόνια που έγινε πράγματι πολύ ωραία δουλειά. Οι ίδιοι οι καθ’ ύλη αρμόδιοι ήταν πραγματικά ενθουσιασμένοι. Τώρα εμείς, οι ίδιοι οι Σπαρτιάτες, να δυσφημίζουμε και να μιλάμε για αποτυχία, όχι μόνο δεν λέμε την αλήθεια, αλλά νομίζω δυσφημίζουμε την πόλη μας και κάνουμε κακό σε όλη αυτή την προσπάθεια που έγινε. Γεγονός, είναι, ότι το Σπάρταθλον και προβλήθηκε ζωντανά από το διαδίκτυο και οι αθλητές και διοργανωτές μας έδιναν συνέχεια συγχαρητήρια». Μεταξύ άλλων, τόνισε: «Δεν βλέπω το νόημα να καθόμαστε να μεμψιμοιρούμε και να λέμε ότι η Σπάρτη ήταν αποτυχημένη. Έχετε δει κανέναν στην Καλαμάτα να πει ποτέ οτιδήποτε καλαματιανό ήταν αποτυχημένο ή κανέναν Καβαλιώτη ή Βολιώτη ή Τρικαλινό να κάθεται και να λέει ότι οι δικές του εκδηλώσεις ήταν χειρότερες από τις προηγούμενες ή από άλλων πόλεων. Πρέπει να μπούμε σε ένα mood να νιώθουμε καλύτερα για την πόλη μας και έμπρακτα να αρχίζουμε να τη διαφημίζουμε».

Ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Ηλίας Αναστασάκος υπογράμμισε: «Το Σπάρταθλον ήταν επιτυχημένο. Κάποιοι από την παράταξη του κ. Αργειτάκου και του κ. Βαλιώτη, αλλά και απλοί πολίτες, μας είπαν ότι ήταν πολύ ωραίο και ότι ήταν καλύτερο από τα προηγούμενα. Δεν παίζει ρόλο τι κόσμος ήρθε στο Σπάρταθλον, αλλά πόσος κόσμος το παρακολούθησε. Μέσω του διαδικτύου (social media), τον αγώνα  παρακολούθησε πάρα πολύς κόσμος. Και φωτογραφίες και βίντεο, αλλά και η ζωντανή μετάδοση που υπήρξε από το Ionian, το παρακολούθησε πάρα πολύς κόσμος. Τα προηγούμενα χρόνια, δεν υπήρχε αυτό. Άρα, ο στόχος ο δικός μας και του δήμαρχου είναι η προβολή της πόλης. Το Σπάρταθλον, όλοι το γνωρίζουμε στη Σπάρτη. Ο στόχος μας είναι η προβολή της Σπάρτης, του Σπαρτάθλον και όλων των άλλων διοργανώσεων που θα έρθουν και εκείνων που προϋπήρχαν».

«Η εντύπωση που έχουμε από τους πολίτες είναι για ένα επιτυχημένο Σπάρταθλον», επεσήμανε από την πλευρά της η πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Ελένη Δαράκη και πρόσθεσε: «Αυτό που είπαμε με τον Ηλ. Αναστασάκο στη συνέντευξη, δεν είναι ότι θα υλοποιήσουμε ένα άλλο πρόγραμμα, αλλά σε όλα τα διοικητικά συμβούλια υπάρχει συνέχεια. Δεν υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές. Εμείς συμβουλευτήκαμε του προηγούμενους για να χτίσουμε πάνω εκεί. Ακόμα και στις αρχές Αυγούστου να ξεκινούσαμε, δεν υπάρχει χρόνος για να διοργανώσεις έναν τόσο μεγάλο αγώνα. Αλλά οι εντυπώσεις που λαμβάνουμε από τους συμπολίτες μας είναι ότι πρόκειται για ένα επιτυχημένο Σπάρταθλον, ισάξιο με τα προηγούμενα, ενδεχομένως και λίγο πιο γρήγορο και  λίγο πιο καλό».

Ο τέως δήμαρχος Βαγγέλης Βαλιώτης διαβεβαίωσε ότι, όλο το προηγούμενο διάστημα, υπήρξε αγαστή συνεργασία μεταξύ των στελεχών της παράταξής του που κατείχαν θέσεις-κλειδιά αναφορικά με το «Σπάρταθλον» και των προσώπων της νέας Δημοτικής Αρχής που επωμίστηκαν να διαχειριστούν τη φετινή διοργάνωση.

Αξίζει να διευκρινιστεί ότι την αρμοδιότητα του αγωνιστικού σκέλους του αγώνα έχει αποκλειστικά ο Διεθνής Σύνδεσμος «Σπάρταθλον», ενώ ο Δ. Σπάρτης έχει την ευθύνη μόνο για τις δράσεις που πλαισιώνουν τη διοργάνωση στη Σπάρτη (πχ εκδηλώσεις εβδομάδας Σπάρταθλον, τελετή λήξης κλπ).


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα