Διαμαρτυρία φοιτητών για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Παρασκευή, 11 Οκτώβριος 2019 12:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διαμαρτυρία φοιτητών για τη λειτουργία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

«Για άλλη μια χρονιά το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου ξεκινάει με προβλήματα και καθυστερήσεις. Ενώ τα μαθήματα ήταν προγραμματισμένα να ξεκινήσουν στις 7/10, δύο μέρες πριν την έναρξη τους, βγήκε ανακοίνωση ότι τα μαθήματα στα περισσότερα τμήματα θα ξεκινήσουν στις 14/10, καθώς φαίνεται ότι το Πανεπιστήμιο δεν είναι ακόμα έτοιμο να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς μετά τη συγχώνευση του με το ΤΕΙ Πελοποννήσου» δήλωσαν στα «Φοιτητικά Νέα», φοιτητές της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας. Οι ίδιοι ισχυρίζονται τα εξής: «Δεν υπάρχει ακόμα το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ μεγάλο κομμάτι των μαθημάτων θα καλυφθεί από ωρομίσθιους που ακόμα δεν έχουν προσληφθεί. Εδώ να σημειώσουμε ότι για όλες τις σχολές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου προβλέπονται μόνο 10 ωρομίσθιοι καθηγητές. Επιπλέον,  δεν υπάρχει το αναγκαίο διοικητικό προσωπικό ώστε να λειτουργούν κανονικά οι γραμματείες των Σχολών, καθώς το ελάχιστο προσωπικό που υπάρχει αντικειμενικά δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν. Αυτή η κατάσταση προκαλεί σε εμάς τους φοιτητές μια δικαιολογημένη αντίδραση, καθώς η πλειοψηφία μας είναι από μακρινές πόλεις και δεν ξέρουμε πότε θα ξεκινήσουν τα μαθήματα. Μέχρι στιγμής, έχουν ανακοινωθεί μισά προγράμματα και οι δηλώσεις μαθημάτων δεν ξέρουμε πότε θα ανοίξουν. Αιτία όλων αυτών είναι η χαμηλή κρατική χρηματοδότηση προς τα πανεπιστήμια που δεν μπορεί να καλύψει τις πάγιες και απαραίτητες ανάγκες για την λειτουργία των τμημάτων μας. Βλέπουμε επομένως, πως παρά “τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα” των κυβερνήσεων για “αναβάθμιση” των σπουδών μας, χρόνο με το χρόνο να προστίθενται μεγαλύτερες δυσκολίες και εμπόδια στο να σπουδάσουμε. Βλέπουμε στη τελική, πως και ο ΣΥΡΙΖΑ προηγούμενα και η ΝΔ, τώρα,  υποβαθμίζουν στη πράξη τις σπουδές μας. Έχουμε κάθε λόγο να αντιδράσουμε σε αυτή την άσχημη κατάσταση, να οργανώσουμε τις διεκδικήσεις μας. Να μην θεωρήσουμε δεδομένο, πως κάθε λίγο και λιγάκι θα είναι στον αέρα το πρόγραμμα σπουδών μας, οι καθηγητές, το διοικητικό προσωπικό, συνολικά η λειτουργία του Πανεπιστημίου».

Οι φοιτητές, τέλος, απαιτούν: 1) Άμεση κάλυψη των κενών με το αναγκαίο εκπαιδευτικό προσωπικό, 2) να ανοίξουν ηλεκτρονικά οι δηλώσεις μαθημάτων, 3) να βγουν οι βαθμολογίες της εξεταστικής του Σεπτέμβρη, 4) να καλυφθούν τα κενά στο διοικητικό προσωπικό.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος