Ταχύτερη άφιξη από Λακωνία στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Βελτίωση της πρόσβασης περιοχών του νομού επιδιώκει η Περιφέρεια - Σε συνάντηση του Π. Νίκα με τον υπουργό Τουρισμού

Παρασκευή, 11 Οκτώβριος 2019 08:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ταχύτερη άφιξη από Λακωνία στο αεροδρόμιο Καλαμάτας

Η βελτίωση της πρόσβασης από τη Λακωνία προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα αποτελέσει επιδίωξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, σημείωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στη συνάντηση που είχε την Τετάρτη (9/10) στην Τρίπολη, με τον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη και φορείς του τουριστικού τομέα από τις πέντε περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας. «Αυτό που είναι βέβαιο είναι πως όσον αφορά το αεροδρόμιο της Καλαμάτας πρέπει να βελτιώσουμε τις προσβάσεις. Δεν είναι δυνατόν να χρειάζεται μιάμιση ώρα για να φτάσει κανείς από το Γύθειο ή τη Μονεμβασιά στην Καλαμάτα. Φτιάχνουμε δρόμους στα βουνά και τα λαγκάδια και στερούμαστε κεντρικών δρόμων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Π. Νίκας.

Νίκας για αεροδρόμιο Τρίπολης
Ο περιφερειάρχης, εξάλλου, απαντώντας σε επιχειρηματίες στην Αργολίδα και την Κορινθία, που επανέφεραν το αίτημα για κατασκευή αεροδρομίου στην Τρίπολη, προκειμένου -όπως είπαν να εξυπηρετείται η βόρεια Πελοπόννησος, που τώρα αρκείται στο περιορισμένων δυνατοτήτων αεροδρόμιο του Αράξου- τόνισε ότι δεν εκφράζει αντίρρηση για ένα τέτοιο έργο, παρατηρώντας ωστόσο: «Θέλω να είμαι ευθύς. Όπου μπορεί να γίνει αεροδρόμιο, να γίνει. Γιατί όχι; Να ξέρετε όμως ότι τα αεροδρόμια τα φέρνουν ιδιώτες. Της Καλαμάτας ιδιωτικοποιείται, το Βενιζέλος ιδιωτικοποιείται, το Καστέλι στην Κρήτη έγινε με ιδιωτικούς πόρους. Ποιος δεν θέλει να γίνουν αεροδρόμια; Να γίνουν, όπως να γίνουν και ελικοδρόμια, για να μην έχουμε τραγωδίες όπως αυτή του περασμένου καλοκαιριού. Κανείς δεν είναι απέναντι, δεν υπάρχει κάποια τοπικιστική λογική, επειδή είναι η Καλαμάτα να μην γίνει αεροδρόμιο. Γιατί να μη γίνει; Αλλά ποιος θα το φτιάξει και με τι κεφάλαια; Πρέπει να ξέρουμε και τις δυνατότητες της πατρίδας μας σε αυτόν τον τομέα».

Συγκρότηση Περιφερειακού Συμβουλίου
Τουριστικής Ανάπτυξης
Μεταξύ άλλων, στη συνάντηση Νίκα-Θεοχάρη τέθηκαν η ανάδειξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου ως τουριστικού προορισμού, με την προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.

Στην επαφή των δύο πλευρών, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επισκέψεων της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού στις περιφέρειες όλης της χώρας, για τη συγκρότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου Τουριστικής Ανάπτυξης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην τουριστική ανάδειξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ώστε να προσελκύσει περισσότερο και ποιοτικότερο τουρισμό και να διευρυνθεί η διάρκεια της τουριστικής περιόδου, μέσω στοχευμένων δράσεων προβολής, αλλά και ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού. Το Υπουργείο Τουρισμού, όπως επισήμανε ο κ. Θεοχάρης, «θα είναι αρωγός της Περιφέρειας και των επιχειρήσεων στην προσπάθεια αυτή και θα συμβάλλει με όλες του τις δυνάμεις και την τεχνογνωσία που διαθέτει».

 Ο υπουργός είχε συνάντηση με εκπροσώπους τοπικών φορέων, όπου συζητήθηκαν σε βάθος τα θέματα που αντιμετωπίζουν και οι προοπτικές της Περιφέρειας. Ειδικότερα ετέθησαν θέματα υποδομών, θεματικού τουρισμού όπως ο γαστρονομικός, θρησκευτικός, ορειβατικός / περιπατητικός τουρισμός κλπ. Ο κ. Θεοχάρης δήλωσε ότι η Πολιτεία θα στηρίξει της προσπάθειες της Περιφέρειας και των φορέων της, ενώ παρότρυνε τις τοπικές αρχές να συγκροτήσουν τα δικά τους τουριστικά συμβούλια, τα οποία στη συνέχεια θα μεταφέρουν τα θέματα που τους απασχολούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Τουριστικής Ανάπτυξης.

theoharis Tripoli

theoharis Tripoli2

φωτο: pna.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος