Απόπειρα διάλυσης της Θηροφυλακής «βλέπουν» οι Λάκωνες κυνηγοί

«Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί το ελεύθερο παραδοσιακό κυνήγι»

Δευτέρα, 07 Οκτώβριος 2019 14:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απόπειρα διάλυσης της Θηροφυλακής «βλέπουν» οι Λάκωνες κυνηγοί

Εναντιώνονται οι κυνηγοί της Λακωνίας στην απόφαση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας  Ελλάδας να προχωρήσει σε περικοπές στις νυχτερινές υπηρεσίες, αλλά και στις αργίες των θηροφυλάκων.

Όπως τονίζει ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Μολάων, Νικόλαος Μέμιτσας, «αυτά αποφασίστηκαν αφού εισπράχθηκαν και συνεχίζουν να εισπράττονται από τους κυνηγούς τα αυξημένα ποσά κατά 13 ευρώ στην Πελοπόννησο και ενώ η ΚΣΕ είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο, ότι η αύξηση μπήκε για να συνεχίσει το σώμα της θηροφυλακής απρόσκοπτα το έργο του και την επιχειρησιακή του δυνατότητα.

Με λίγα λόγια μάς είπαν ψέματα και εισπράττουν χρήματα για ένα σώμα που σιγά - σιγά το διαλύουν και επιχειρησιακά το αχρηστεύουν».

Όσον αφορά τον νομό Λακωνίας, ο Κυνηγετικός Μολάων ισχυρίζεται ότι «οι θηροφύλακες που έχουμε, όχι μόνο εργάζονται περισσότερο απ’ ό,τι προβλέπεται, αλλά με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν, είναι αρκετά αποτελεσματικοί έναντι την πάταξης της λαθροθηρίας, ανάλογα με τις δυνατότητες που έχουν.

Για αυτό τον λόγο, οι κυνηγετικοί σύλλογοι της Λακωνίας δεν θα επιτρέψουμε, όσα  πετύχαμε τόσα χρόνια ως κυνηγετικές οργανώσεις, να καταστραφούν, στην ουσία να χάσουμε στην Ελλάδα το ελεύθερο παραδοσιακό κυνήγι».

Ως υστερόγραφο, ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Μολάων υπογραμμίζει:  «Αναμένουμε από την Κ.Σ.Ε. αλλά και από τις Ομοσπονδίες να πράξουν τα δέοντα ώστε το Σώμα της θηροφυλακής να λειτουργεί αποτελεσματικά.

Επιτέλους, ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε από το αρμόδιο υπουργείο να ενισχύσει οικονομικά την θηροφυλακή από το Πράσινο Ταμείο, όπως ενισχύει κάθε χρόνο τις οικολογικές οργανώσεις.

Το Πράσινο Ταμείο εισπράττει όλα αυτά τα χρόνια τεράστια ποσά από τους κυνηγούς και τώρα ήρθε η ώρα να τους το ανταποδώσει για την προστασία του θηραματικού μας πλούτου».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα