Απονεμήθηκαν οι υποτροφίες του Ιδρύματος Τζάκα της ΙΜΜΣ (ΦΩΤΟ)

Πέμπτη, 26 Σεπτέμβριος 2019 14:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απονεμήθηκαν οι υποτροφίες του Ιδρύματος Τζάκα της ΙΜΜΣ (ΦΩΤΟ)

Η Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης προχώρησε το 2017 στη σύσταση και λειτουργία ενός ακόμη ιδρύματος υπό την επωνυμία «Εκκλησιαστικό Ίδρυμα αδελφών Παναγιώτου, Ελένης και Χρυσάνθου Τζάκα εκ Κρεμαστής».

Σύμφωνα με το καταστατικό, σκοποί του ιδρύματος, το οποίο αποτελεί αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα υπό την εποπτεία Μητρόπολης, είναι: (α) η κατά τον καλύτερο τρόπο αξιοποίηση του ακινήτου και η διαχείριση των κατατεθειμένων χρημάτων, (β) η ενίσχυση ενός φοιτητή της Ιατρικής Σχολής και ενός υποψήφιου κληρικού ή κληρικού φοιτητή της Θεολογικής ή άλλης Εκκλησιαστικής Σχολής με τη χορηγία χρηματικού ποσού, το ύψος του οποίου θα αποφασίζει το Διοικητικό Συμβούλιο και (γ) η ενίσχυση και άλλων φοιτητών, ορφανών ή τέκνων πολυτέκνων οικογενειών ή απόρων, με διάφορα μικρότερα ποσά εφ’ όσον θα υπάρχει η οικονομική δυνατότητα.

Στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των σκοπών του ιδρύματος, το πρωί της Τετάρτης 25 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε, στο γραφείο του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, το Διοικητικό Συμβούλιο.

Ακολούθως, στην αίθουσα υποδοχής του Επισκοπείου, συγκεντρώθηκαν οι επιτυχόντες των Πανελληνίων εξετάσεων, που ήταν υποψήφιοι για την υποτροφία. Συγκεκριμένα, για την υποτροφία της Θεολογικής ή Εκκλησιαστικής Σχολής, μοναδικός επιτυχών ήταν ο Ευθύμιος Γιαννακόπουλος του Γεωργίου, ο οποίος θα φοιτήσει στην Πατριαρχική Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Κρήτης.

Για την υποτροφία σε έναν πρωτοετή φοιτητή της Ιατρικής Σχολής έγινε κλήρωση. Υπότροφος αναδείχθηκε η Μαριτίνα Γιαννοπούλου του Στυλιανού. Υποψήφιος ήταν και ο Ηλίας Θεόπουλος του Θεοδοσίου, ο οποίος έλαβε ένα συμβολικό χρηματικό ποσό. Οικονομική ενίσχυση έλαβαν, επίσης, νέοι φοιτητές, που προέρχονται από μονογονεϊκές, άπορες ή πολύτεκνες οικογένειες της Μητροπολιτικής περιφέρειας Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Πριν την κλήρωση και τις απονομές, ο κ. Ευστάθιος, αφού αναφέρθηκε στους σκοπούς του ιδρύματος, συνεχάρη τους νέους φοιτητές και τα συγγενικά τους πρόσωπα για την επιτυχία τους, ευχόμενος την «εκ Θεού ενδυνάμωσή τους, ώστε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και με περίσσια αρετή να πορεύονται στον ωραίο δρόμο της μάθησης».

Από την πλευρά τους, οι νέοι φοιτητές και οι συγγενείς τους ευχαρίστησαν θερμά την ΙΜΜΣ, το Ίδρυμα «αδελφών Τζάκα» και ιδιαίτερα τον σεβασμιώτατο, για την μέριμνα που επιδεικνύει -με έναν ακόμη τρόπο- για τη νεολαία του τόπου και μάλιστα σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο.

Φωτο: ΙΜΜΣ

Eνημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών