«Μεταθέσεις ώρα μηδέν»: Δυσαρεστημένοι οι αστυνομικοί της Πελοποννήσου

Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τα κενά υπογράφει και η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας

Τετάρτη, 25 Σεπτέμβριος 2019 08:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Μεταθέσεις ώρα μηδέν»: Δυσαρεστημένοι οι αστυνομικοί της Πελοποννήσου

Την έντονη αντίδραση των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων της Πελοποννήσου έχει προκαλέσει η διαφαινόμενη απόφαση της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της ΕΛΑΣ να μην προχωρήσει σε τοποθετήσεις αστυνομικών σε υπηρεσίες της περιφέρειας, κατά τις έκτακτες μεταθέσεις στις Διευθύνσεις Αστυνομίας της χώρας.

Η σχετική ανακοίνωση διαμαρτυρίας, την οποία μεταξύ άλλων υπογράφει ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λακωνίας κ. Αθανάσιος Ντέρος, έχει ως εξής:

«Δυστυχώς επαληθεύεται με το χειρότερο τρόπο ότι η πολιτική και φυσική μας ηγεσία δεν είναι διατεθειμένες να ενισχύσουν με αστυνομικό προσωπικό στις επερχόμενες έκτακτες μεταθέσεις στις Διευθύνσεις Αστυνομίας της χώρας.

Τα δεκάδες μηδενικά στο σύνολο των Διευθύνσεων (εκτός Θεσσαλονίκης) αποτυπώνουν την αντίληψή τους για όλες τις επαρχιακές Διευθύνσεις, σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται και δεν υλοποιούν τα λεγόμενα του πρωθυπουργού της Χώρας για μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα, εκτός αν στην αγωνία τους να την αντιμετωπίσουν εκεί όπου εστιάζουν τα Μ.Μ.Ε., μπέρδεψαν τα μηδενικά.

Σταματήστε επιτέλους να επικαλείστε ότι σε αρκετές Αστυνομικές Διευθύνσεις δεν υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις, γιατί όπου δεν υπάρχουν φρόντισε τεχνηέντως γι’ αυτό, η προηγούμενη πολιτική και φυσική ηγεσία, καταργώντας 6.700 οργανικές θέσεις χαμηλόβαθμου αστυνομικού προσωπικού, εξάλλου όπου αυτές υπάρχουν και σε ιδιαίτερα προβληματικές περιοχές δεν φροντίσατε για την κάλυψή τους, αλλά προτιμήσατε να χρυσώσετε το χάπι με αποσπάσεις μηνιαίες, πολυέξοδες, γνωρίζοντας ότι όταν θα σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας, αυτές θα καταργούνται και έτσι ούτε γάτα ούτε ζημιά, αγνοώντας επιδεικτικά τους συναδέλφους μας τρίτεκνους και μη, που για χρόνια εγκλωβισμένοι σε Αττική και νησιά τους στερείται για άλλη μία φορά το δικαίωμα στην ελπίδα της μετάθεσης στον τόπο συμφερόντων τους.

Γνωρίζοντας καλά ότι οι ηγεσίες, είτε πολιτικές, είτε φυσικές, έρχονται και παρέρχονται, εμείς παραμένουμε σταθεροί στις απόψεις μας και θα είμαστε υπέρμαχοι των ίσων ευκαιριών με αξιοκρατία – δικαιοσύνη χωρίς αποκλεισμούς.

Για όσους εθελοτυφλούν και μας απαξιώνουν
“Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο”

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Α.Υ. Αρκαδίας
ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ Γεώργιος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Α.Υ. Κορινθίας
ΒΛΑΧΟΠΑΝΟΣ Χρήστος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Α.Υ. Αργολίδας
ΚΑΤΣΙΡΗΣ Σπυρίδων

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Α.Υ. Λακωνίας
ΝΤΕΡΟΣ Αθανάσιος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ε.Α.Υ. Μεσσηνίας
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ Κων/νος».

 

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα