«Βροχή» οι αιτήσεις στην Πελοπόννησο για το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον II»

Οι πόροι εξαντλήθηκαν σε μία ώρα - Τα ποσά και οι επιδοτούμενες παρεμβάσεις

Παρασκευή, 20 Σεπτέμβριος 2019 16:24 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Βροχή» οι αιτήσεις στην Πελοπόννησο για το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον II»

Άνοιξε το πρωί της Πέμπτης (19/9), για τις Περιφέρειες Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, η ηλεκτρονική πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ», μέσω του οποίου επιδοτούνται εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης σε κατοικίες.

Ενδεικτικό του αυξημένου ενδιαφέροντος είναι ότι οι πόροι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου εξαντλήθηκαν σε διάστημα μιας ώρας περίπου! Υποβλήθηκαν 886 αιτήσεις και δεσμεύθηκαν περίπου 11,9 εκατ. ευρώ. Συνολικά για την εν λόγω Περιφέρεια καταχωρήθηκαν 1.836 αιτήσεις.

«Επαναλαμβάνουμε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να εξασφαλιστούν πρόσθετοι πόροι για το “Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ”. Στο πλαίσιο αυτό, τα συναρμόδια υπουργεία  Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων θα εξαντλήσουν τις δυνατότητες συγχρηματοδότησης από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ (τομεακού ΕΠΑνΕκ και τα 13 Περιφερειακά Προγράμματα)», επισημαίνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Τα ποσά επιχορήγησης
Σύμφωνα με τον οδηγό για το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ», ο αποδεκτός από το πρόγραμμα προϋπολογισμός δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. Επιπλέον, το ανώτατο ποσό προϋπολογισμού των παρεμβάσεων ορίζεται στις 25.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Τα ποσοστά επιχορήγησης για το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον» διαμορφώνονται βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, καθώς και των εξαρτώμενων τέκνων. Το μέγιστο ποσοστό επιχορήγησης των παρεμβάσεων φτάνει το 70%.

Ποσοστά επιδότησης εργασιών του «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

eksoikonomo kat oikon ii

Τι παρεμβάσεις καλύπτει
το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ»
Το πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον ΙΙ» μπορεί να επιχορηγήσει πλήθος εργασιών για την ενεργειακή αναβάθμιση μιας κατοικίες. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα μπορούν να προβούν, μεταξύ άλλων, στις εξής βασικές παρεμβάσεις:
- αντικατάσταση κουφωμάτων
- θερμομόνωση του κελύφους του κτιρίου
- αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης
- αναβάθμιση του συστήματος ζεστού νερού χρήσης


Με πληροφορίες από iefimerida.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Σπανός Γεώργιος