Πορίσματα του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από χαλαζόπτωση στη Λακωνία

Παρασκευή, 20 Σεπτέμβριος 2019 15:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πορίσματα του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από χαλαζόπτωση στη Λακωνία

Ανακοινώθηκε από τον ΕΛΓΑ ο πίνακας με τα πορίσματα εκτίμησης των ζημιών από την χαλαζόπτωση της 12ης Ιανουαρίου 2019 στις καλλιέργειες των παραγωγών των Τοπικών  Κοινοτήτων Στεφανιάς και Γράμμουσας του Δ. Ευρώτα.

Τα πορίσματα είναι στη διάθεση των ενδιαφερόμενων παραγωγών για 10 ημερολογιακές ημέρες από τη μέρα δημοσίευσης (δηλ. έως 26/9/2019) και όποιος διαφωνεί μπορεί να υποβάλλει αίτηση επανεκτίμησης εντός της προθεσμίας των 10 ημερολογιακών ημερών στο δημαρχείο Κροκέων για την ΤΚ Στεφανιάς και στο δημαρχείο Βλαχιώτη για την ΤΚ Γράμμουσας.

Ο πίνακας αυτός περιέχει µόνο τα αποτελέσµατα των επιτόπιων πραγµατογνωµοσυνών που διενήργησαν οι γεωπόνοι εκτιµητές του ΕΛΓΑ στα αγροτεµάχια, όπως αυτά δηλώθηκαν από τους καλλιεργητές τους. Σε καµία περίπτωση δεν εκφράζει την αποζηµιώσιµη παραγωγή των ζηµιωθέντων αγροτεµαχίων και το ύψος της αποζηµίωσης που προκύπτει από αυτή και δεν δηµιουργεί δέσµευση στον Οργανισµό για καταβολή αποζηµίωσης.

Υπενθυµίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή της σχετικής αποζηµίωσης είναι:
- η εµπρόθεσµη, υποβολή από τον παραγωγό ∆ήλωσης Καλλιέργειας/Εκτροφής στην
οποία θα αναφέρονται και οι ζηµιωθείσες καλλιέργειες.
- η εµπρόθεσµη καταβολή της αντίστοιχης ασφαλιστικής εισφοράς υπέρ ΕΛΓΑ.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών