Εορτάζει τα ονομαστηριά του ο Μητροπολίτης Ευστάθιος

Σε Σπάρτη και Μολάους

Τετάρτη, 18 Σεπτέμβριος 2019 14:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εορτάζει τα ονομαστηριά του ο Μητροπολίτης Ευστάθιος

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, η Εκκλησία εορτάζει την μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος άγει τα σεπτά ονομαστήριά του.

Την παραμονή της εορτής, στον Μητροπολιτικό  Ναό Ευαγγελιστρίας και ώρα 6:30΄ μμ  θα τελεσθεί ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, χοροστατούντος του κ. Ευσταθίου. Το πρωί της εορτής θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία μετ’  αρτοκλασίας και Θείου κηρύγματος. Στην Ιερά Μητρόπολη φυλάσσεται απότμημα των ιερών λειψάνων του Αγίου Ευσταθίου, το οποίο θα τεθεί και τις δύο ημέρες σε προσκύνηση, για ευλογία του Ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης θα τελέσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου στο Ίδρυμα Περιθάλψεως Χρονίως Πασχόντων και ΑΜΕΑ «η Αγία Παρασκευή» στους Μολάους. Θα επακολουθήσει η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου, εντός του Ιδρύματος, προπορευομένης της Φιλαρμονικής Μολάων, προς ενίσχυση των τροφίμων και των εργαζομένων.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 23 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland