Στον καλό μου φίλο Γιώργο

Τρίτη, 13 Αύγουστος 2019 12:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στον καλό μου φίλο Γιώργο

οσοκομείο Σπάρτης τη Κυριακή βράδυ 4 Αυγούστου εξέπνευσε ο πολυαγαπημένος μου φίλος Γιώργος Κων. Γεωργόπουλος. Και όχι μόνο φίλος, κάτι πολύ περισσότερο. Στον επαγγελματικό τομέα που κατείχα ήταν ο πρώτος μου πελάτης στην αγορά του VW Σκαραβαίου (πολύ γουρλίτης όπως λέμε) στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Ήταν και η πρώτη μας φιλική σύνδεση από το 1967. Δεν θέλω να επεκταθώ στα προσωπικά μου ευεργετήματα εκ μέρους του, είναι μια πολύ μεγάλη αναγνώριση που δεν εκφράζεται με λόγια…

Πολύμηνος η ασθένειά του, και η υγεία του επιδεινώθηκε τους τρεις τελευταίους μήνες που τον κατέβαλε από κρεβάτι του πόνου και… της ελπίδας.

Αμέριστες οι προσπάθειες ιατρών και νοσηλευτών δεν επέφεραν το επιθυμητόν, την ανάρρωσή του.

Η σύζυγός του Γεωργία και ο λαμπρός γιος τους Κώστας πάντα δίπλα στο προσκέφαλό του και αμίλητος με απλανές βλέμμα ο καλός μου φίλος Γιώργος διαβιούσε το δράμα του, ανήμπορος στα πάντα.

Με τον Γιώργο μάς συνέδεε φιλία πολλών δεκαετιών, και έκρινα σκόπιμο να εκθέσω την προσωπικότητά του, αξιολογώντας τα σπάνια χαρίσματά του, τις αρετές του.

Ο καλός μου φίλος Γιώργος ήταν: μετριόφρων, πράος, υπερήφανος, ευγενής, λεκτικός, κάποτε και αινιγματικός με απαντήσεις και κρίσεις αναντίρρητες από τους συνομιλητές του.

Δεν είχε, όχι μόνον μαλώσει, ούτε καν ψυχρανθεί με συνάνθρωπό μας σε όλο του τον Βίος. Στο δασαρχείο που υπηρέτησε όλα του τα χρόνια περιεβάλλετο από αγάπη και σεβασμό, γιατί αυτός ήταν ο καλός μου φίλος ο Γιώργος.

Αναφέρομαι με πλήρη επίγνωση στα γραφόμενά μου: ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ… ή σπάνιο φαινόμενο συνανθρώπου μας με θεϊκές αρετές παράδειγμα για όλους μας.

Και ακόμα ο φίλος μου ήταν ευπρεπής, κοκέτης στο ντύσιμό του, στην γενική εμφάνισή του.

Τον αξίωσε ο Θεός να χαρεί την ευτυχία του γιού του Κώστα καθηγητού Μ.Ε. και της συντρόφου του Γιώτας, εκπαιδευτικού, επίσης δημοδιδάσκαλος. Τα δυο του εγγόνια τον Γιώργο και τον Άγγελο, εξαίρετα παιδιά γαλουχημένα με αρχές και ευγένεια. Ο Γιώργος στο Πανεπιστήμιο Βόλου και ο Άγγελος στο Λύκειο Σπάρτης.

Τί σας λέω τώρα…

Ο φίλος μου ο Γιώργος έφυγε από κοντά μας δεν είναι στην επίγεια ζωή, έχει βρει τους παλιούς μας φίλους τον Σπύρο, τον Γιώργο και το Τζίμη θα κάνουν τη δική τους παρέα, με αγγέλους…

Εγώ… ο φίλος του Κώστας πηγαίνω στην καφετέρια που συχνάζαμε, τον αναζητώ και έχω την ψευδαίσθηση θα τον ειδώ σε κάποιο τραπέζι ή θα μου κάνει νήμα… εδώ είμαι… Μάταια, όμως, ο καλός μου και πολυαγαπημένος μου φίλος Γιώργος έφυγε για πάντα από κοντά μας.

Δεν θα τον ξαναδούμε, ούτε θα ακούσομε την αντρίκια φωνή του. Θα τον θυμόμαστε με δάκρυα στα μάτια. Θα επισκέπτομαι το μνήμα σου θα σε κουβεντιάζω, Γιώργο και ας μην με ακούς και δεν μου απαντάς, σε έχω μέσα στην καρδιά μου, στο είναι μου.

Δεν θα σε ξεχάσω ποτέ καλέ μου φίλε Γιώργο. Πόσο μου λείπεις. Στον παράδεισο η ψυχούλα σου, με τους αγγέλους, Γιώργο, καλέ μου και αλησμόνητε φίλε.

Εκεί είναι η νέα σου κατοικία, γιατί εκεί ανήκεις.

Κ. Βακαλόπουλος

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών