Λαμπρός και φέτος ο εορτασμός της Υπαπαντής στον βυζαντινό Μυστρά (ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, 04 Φεβρουάριος 2019 15:03 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λαμπρός και φέτος ο εορτασμός της Υπαπαντής στον βυζαντινό Μυστρά (ΦΩΤΟ)

Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η Υπαπαντή του Κυρίου στον Ιερό Ναό που βρίσκεται εντός του αρχαιολογικού χώρου του βυζαντινού Μυστρά, επάνω από το μοναστήρι της Παναγίας Παντανάσσης.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό, πιστοί από την ευρύτερη περιοχή του Μυστρά και της Σπάρτης κατάφεραν να διανύσουν τη δύσκολη ανηφορική διαδρομή των 20 λεπτών, που οδηγεί στον ναό, για να παρακολουθήσουν με κατάνυξη τον όρθρο και την πανηγυρική Θεία λειτουργία.
 Τις ακολουθίες τέλεσαν ο πρωτοπρεσβύτερος και εφημέριος Μυστρά πατήρ Λάζαρος Σκάγκος, μαζί με τον εφημέριο Πικουλιανίκων π. Κωνσταντίνο Γρίβα, ενώ στο ψαλτικό ήταν οι ιεροψάλτες κκ Σταύρος Περγαντής και Κώστας Βαχαβιώλος.

Για πρώτη φορά η ακολουθία της αρτοκλασίας τελέστηκε στο προαύλιο χώρο της εκκλησίας, ενώ μετά το πέρας της θείας λειτουργίας οι παρευρισκόμενοι επισκέφτηκαν το αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής Παντανάσσης, όπου δέχτηκαν κέρασμα με γλυκίσματα από τις μοναχές.

Ικανοποιημένοι όλοι, πήραν το δρόμο της επιστροφής, με την ευχή και την ελπίδα κάθε χρόνο να μπορούν να ανταμώνουν στην εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στον περικαλλή αυτό χώρο.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος