Απογόητευση και οργή των ομογενών για τις εξελίξεις στις σχολές της Σπάρτης

Σε αγωνιστική κινητοποίηση καλεί ο Σύλλογος «Λεωνίδας» - «Η απομάκρυνση Νοσηλευτικής και η κατάργηση του ΤΕΙ καταδικάζεται από την πλειοψηφία των αποδήμων»

Τρίτη, 04 Δεκέμβριος 2018 14:54 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απογόητευση και οργή των ομογενών για τις εξελίξεις στις σχολές της Σπάρτης

Οι ραγδαίες εξελίξεις με το πόρισμα της Επιτροπής Γαβρόγλου, που προτείνει την απομάκρυνση του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου και του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ και τη στέγασή τους στην Τρίπολη, επηρεάζει άμεσα και τους Λάκωνες ομογενείς. Οι τελευταίοι εμφανίζονται απογοητευμένοι και δυσαρεστημένοι από τη στάση της Κυβέρνησης, καθώς αισθάνονται ότι απαξιώνεται η μεγάλη προσφορά  προς τον τόπο τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα επιφανούς δωρητή είναι ο Ευστάθιος Βαλιώτης, ο οποίος προσέφερε το οικόπεδο και οικοδόμησε με δικές του δαπάνες, το κτίριο όπου στεγάζεται το ΤΕΙ στον Κλαδά. Δέκα -και πλέον- χρόνια μετά τα εγκαίνια του ιδρύματος (σσ στις 29/8/2008), η οικογένεια Βαλιώτη έχει κάθε λόγο να προβληματίζεται και να ενοχλείται από πολιτικές αποφάσεις που ουσιαστικά υποτιμούν, υποβαθμίζουν και ακυρώνουν το όραμα, τους κόπους και θυσίες που μετουσιώθηκαν σε ένα εκπαιδευτικό οικοδόμημα το οποίο άλλαξε τη σύγχρονη ιστορία της περιοχής.

Ενδεικτικό είναι ότι  ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απόδημων & Επαναπατρισθέντων Λακώνων «Ο Λεωνίδας» τονίζει ότι «δέχεται καθημερινά μηνύματα οργής και απογοήτευσης για τις αποφάσεις και τις προτάσεις που αφορούν τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Λακωνίας. Οι Απόδημοι Λάκωνες έχουν δώσει την ζωή τους, για την τόπο τους, την πατρίδα τους, τους δικούς στους ανθρώπους, που ζουν στην Ελλάδα, κάνοντας ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσουν, θεωρώντας, ότι  το ελάχιστο που θα πρέπει να κάνει η Κυβέρνηση είναι να σεβαστεί την προσφορά τους» επισημαίνει ο σύλλογος και, μεταξύ άλλων, προσθέτει: «Και όπως είναι φυσικό  η μεγάλη προσφορά της οικογένειας Βαλιώτη που έκτισε εξ ολοκλήρου το ΤΕΙ στη Σπάρτη δεν αναγνωρίζεται και δεν εκτιμάται από την Κυβέρνηση, την στιγμή μάλιστα που σε άλλες πόλεις είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν μισθώματα για την λειτουργία των Πανεπιστημιακών σχολών».  

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Απόδημων & Επαναπατρισθέντων Λακώνων «Ο Λεωνίδας», που υπογράφει ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Θεόδωρος Σμυρνιός, έχει ως εξής:

«Ανάστατη είναι η κοινωνία από την πρωτοφανή και απαράδεκτη αντιμετώπιση των Λακώνων εκ μέρους της Κυβέρνησης.

Η αντιμετώπιση αυτή όμως έχει προκαλέσει και τα ίδια συναισθήματα στους ομογενείς, που βλέπουν ότι για άλλη μια φορά η επίσημη πολιτεία τους απογοητεύει.

Και τους απογοητεύει γιατί είναι αυτοί που πίστεψαν ότι η όποια προσφορά τους θα είναι τουλάχιστον σεβαστή από την επίσημη πολιτεία.

Η πρόταση να φύγει η Πανεπιστημιακή Σχολή Νοσηλευτικής από την Σπάρτη και να πάει στη Τρίπολη και η κατάργηση του τμήματος ΤΕΙ είναι θέματα που η πλειοψηφία των Ομογενών καταδικάζει.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Αποδήμων &  Επαναπατρισθέντων Λακώνων ΄΄Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ΄΄ δέχεται καθημερινά μηνύματα οργής και απογοήτευσης για τις αποφάσεις και τις προτάσεις που αφορούν τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Λακωνίας.

Οι Απόδημοι Λάκωνες έχουν δώσει την ζωή τους, για την τόπο τους, την πατρίδα τους, τους δικούς στους ανθρώπους, που ζουν στην Ελλάδα, κάνοντας ότι είναι δυνατόν για να βοηθήσουν, θεωρώντας, ότι  το ελάχιστο που θα πρέπει να κάνει η Κυβέρνηση είναι να σεβαστεί την προσφορά τους.

Ένα Νοσοκομείο που έχει γίνει από το υστέρημα των Ομογενών  δεκαετίες πριν, αλλά δεν μπόρεσε κανένας να το αναβαθμίσει, έρχεται τώρα ως τιμωρός η Κυβέρνηση να πει, ότι αφού δεν έχετε Νοσοκομείο αντάξιο των άλλων πόλεων σας καταδικάζουμε στην απομόνωση.

Θα περιμέναμε όλοι μας, ότι θα υπήρχε η ελάχιστη ευαισθησία  από τους κυβερνώντες...  ότι  πρέπει επιτέλους και η Λακωνία να αποκτήσει ένα νέο, σύγχρονο Νοσοκομείο και όχι να στεγάζεται σε ένα κτίριο του 1933.

Μετά την υποβάθμιση του ΚΕΕΜ, την μεταφορά της Νοσηλευτικής στη Τρίπολη και την κατάργηση του Τμήματος του ΤΕΙ δεν απομένει τίποτα στη Λακωνία.

Και όπως είναι φυσικό  η μεγάλη προσφορά της οικογένειας Βαλιώτη που έκτισε εξ   ολοκλήρου το ΤΕΙ στη Σπάρτη δεν αναγνωρίζεται και δεν εκτιμάται από την Κυβέρνηση, την στιγμή μάλιστα που σε άλλες πόλεις είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν μισθώματα για την λειτουργία των Πανεπιστημιακών σχολών.   

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος  Αποδήμων &  Επαναπατρισθέντων Λακώνων ΄΄Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ΄΄ τονίζει, ότι είναι κοντά σε οποιαδήποτε αγωνιστική κινητοποίηση αποφασιστεί, καταδικάζοντας τις μεθοδευμένες αποφάσεις για την απομόνωση και την υποβάθμιση της Λακωνίας.

Καλεί όλους τους Λάκωνες να είναι δίπλα στους ομογενείς που έχουν δώσει τα πάντα για την Πατρίδα, τη Λακωνία, την Σπάρτη.

Για το ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΜΥΡΝΙΟΣ»

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα