«Συνεχής η προσπάθεια να έρθουν οι νέοι σε επαφή με τον αθλητισμό»

Βαλιώτης για Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Παρασκευή, 28 Σεπτέμβριος 2018 16:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Συνεχής η προσπάθεια να έρθουν οι νέοι σε επαφή με τον αθλητισμό»

Σε μήνυμά του για την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, ο δήμαρχος Σπάρτης Ευ. Βαλιώτης αναφέρει τα εξής:

«28 Σεπτεμβρίου 2018, 5η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού όπως ορίστηκε από το Υπουργείο Παιδείας.

Φέτος, το κεντρικό σύνθημα είναι “ΑΣ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ”, με τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων να έχουν προγραμματίσει – εντός του σχολικού ωραρίου – αθλητικές δραστηριότητες και αθλοπαιδιές, ατομικά και ομαδικά αγωνίσματα.

Δυστυχώς όμως, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και για λόγους ασφαλείας όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Σπάρτης παρέμειναν κλειστά με συνέπεια την αναβολή και των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων.

Κεντρικός στόχος, της συγκεκριμένης ημέρας είναι η δραστηριοποίηση των σχολικών κοινοτήτων, ώστε να συμβάλλουν ουσιαστικά στην ενεργοποίηση των μαθητών για συμμετοχή τους σε οργανωμένες αθλητικές δράσεις εντός του σχολείου.

Επιπλέον, ο συνδυασμός ψυχαγωγίας και άσκησης θα οδηγήσει στην απόκτηση ενός υγιούς τρόπου ζωής, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων, στην απόκτηση υγιών συνηθειών και στην  βελτίωση της φυσικής κατάστασης των μαθητών, αποβάλλοντας την αδράνεια και την υποκινητικότητα, που αποτελούν τις κύριες αιτίες αύξησης της παχυσαρκίας στους νέους, για μία ποιοτική ενήλικη ζωή.

Ο Δήμος Σπάρτης:
- Στηρίζει έμπρακτα και προωθεί τη συμμετοχή αθλητριών και αθλητών διαφόρων ηλικιών  σε αγώνες, που προβάλλουν σημαντικά μηνύματα, διαχρονικές και επίκαιρες αξίες
- Αποτελεί έναν από τους Ελληνικούς Δήμους, που συμμετέχει στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες και
- Προχωράει σε επισκευές, συντηρήσεις και αναβαθμίσεις αθλητικών εγκαταστάσεων σε αύλειους χώρους σχολικών κτιρίων της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης προκειμένου να καλυφθούν  οι ανάγκες των μαθητών, που φοιτούν σε αυτά.

Όλα αυτά εντάσσονται στη γενικότερη συνεχή προσπάθεια, που καταβάλλει η Δημοτική Αρχή στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της, για να έρθουν οι νέοι σε επαφή με τον αθλητισμό ως στοιχείο, που καλλιεργεί αγωνιστικές αξίες, προάγει τη διαμόρφωση της προσωπικότητας και τα  αθλητικά ιδεώδη του ευ αγωνίζεσθαι στη νέα γενιά και προτρέπει τα παιδιά να κάνουν τον αθλητισμό και τη σωματική άσκηση τρόπο ζωής».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος