«Άδικος ο αποχαρακτηρισμός σχολείων της Νεάπολης από δυσπρόσιτα»

Διαμαρτύρονται στον υπουργό Παιδείας οι εκπαιδευτικοί της περιοχής

Παρασκευή, 14 Σεπτέμβριος 2018 14:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Άδικος ο αποχαρακτηρισμός σχολείων της Νεάπολης από δυσπρόσιτα»

Την έντονη διαμαρτυρίας του για τον αποχαρακτηρισμό των σχολείων  της Νεάπολης Βοιών από δυσπρόσιτα, εκφράζουν με επιστολή τους προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κ. Γαβρόγλου, οι εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων της περιοχής.

Οι δυσαρεστημένοι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για άδικη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, παραθέτοντας μια σειρά από λόγους, για τους οποίους υπάρχει δεδομένη δυσχέρεια στην πρόσβαση στην περιοχή των Βατίκων. Παράλληλα, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον των μονάδων, τονίζοντας ότι «ο αποχαρακτηρισμός των σχολείων της περιοχής από δυσπρόσιτα έχει ως άμεση συνέπεια  τη μόνιμη υποστελέχωση τους, την απώλεια αμέτρητων διδακτικών ωρών και τη σταδιακή ή πιθανή συγχώνευση-κατάργηση τους.

Αναλυτικά, η επιστολή έχει ως εξής:

«Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων της Νεάπολης Λακωνίας που υπηρετούμε με προσήλωση τα απομακρυσμένα σχολεία και έχοντας αποκλειστικό  γνώμονα μας το συμφέρον των μαθητών μας, θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας σχετικά με τον αποχαρακτηρισμό των σχολείων της περιοχής από δυσπρόσιτα με τις υπ’ αριθμ. 133529/ΓΔ4/7-8-2018 και 133529/ΓΔ4/11-09-2018 υπουργικές αποφάσεις  αναμοριοδότησης των σχολικών μονάδων, για τους εξής λόγους:

1. Τα σχολεία της Νεάπολης βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από την έδρα του Νομού Λακωνίας (Σπάρτη) 112χλμ.

2. Τα ιδιαίτερα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά της περιοχής και το απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο με υψηλό βαθμό επικινδυνότητας, δυσκολεύουν την πρόσβαση με αποτέλεσμα να χρειάζεσαι δυο (2) και πλέον ώρες για να φτάσεις στη Νεάπολη.

3. Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ είναι ελάχιστα με αποτέλεσμα αν δεν έχεις ιδιωτικό μεταφορικό μέσο η πρόσβαση να δυσχεραίνεται περισσότερο.

4. Ο αποχαρακτηρισμός των σχολείων της περιοχής από δυσπρόσιτα έχει ως άμεση συνέπεια  τη μόνιμη υποστελέχωση τους, την απώλεια αμέτρητων διδακτικών ωρών και τη σταδιακή ή πιθανή συγχώνευση-κατάργηση τους.

Θεωρούμε ότι ο αποχαρακτηρισμός από δυσπρόσιτα των σχολείων της Νεάπολης Λακωνίας είναι άδικος και κατά την ταπεινή μας άποψη δεν ανταποκρίνεται στην βούληση σας περί ορθού χαρακτηρισμού των δυσπρόσιτων σχολείων, διότι όπως γνωρίζετε η Νεάπολη Λακωνίας βρίσκεται στο νοτιότερο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας μας.

Ζητούμε, να επανεξεταστεί από μέρους του Υπουργείου το ζήτημα και να προβεί στην άμεση επανακατάταξη  των σχολείων της Νεάπολης Βοιών στην αξιολογική κατηγορία Ι και την επαναφορά του χαρακτηρισμού ως δυσπρόσιτα».

Η παραπάνω επιστολή κοινοποιήθηκε και σε:  Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λακωνίας, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λακωνίας, Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, δήμαρχο Μονεμβασίας, κ. Ηρακλή Τριχείλη, ΔΣ ΕΛΜΕ Λακωνίας, βουλευτές Λακωνίας, υπουργό κ. Σταύρο Αραχωβίτη και κκ Λεωνίδα Γρηγοράκο και Αθανάσιο Δαβάκη και στα ΜΜΕ της Λακωνίας.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος