Κοινωφελής εργασία του ΟΑΕΔ για 1.141 ανέργους

Σε φορείς των υπουργείων Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης

Τετάρτη, 13 Απρίλιος 2016 18:20 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κοινωφελής εργασία του ΟΑΕΔ για 1.141 ανέργους

Νέα προγράμματα για τη δημιουργία 1.141 θέσεων εργασίας πλήρους απασχόλησης, με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, υλοποιεί ο ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα. Πρόκειται για εργασία σε επιβλέποντες φορείς των υπουργείων Πολιτισμού και Αθλητισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, χρονικής διάρκειας πέντε μηνών.

Ειδικότερα, το πρώτο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αφορά τη δημιουργία 728 θέσεων πλήρους απασχόλησης για χρονικό διάστημα πέντε μηνών σε επιβλέποντες φορείς του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Η πρόσκληση αφορά εγγεγραμμένους άνεργους στο μητρώο του ΟΑΕΔ που επιθυμούν να εργαστούν ως προσωπικό φύλαξης σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους και είναι ηλικίας 18 ετών και άνω.

Η διαδικασία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους ξεκινά την Παρασκευή 15 Απριλίου από τις 10 το πρωί και λήγει τη Δευτέρα 25 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται αποκλειστικά μέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ www.oaed.gr χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης. Στο site του ΟΑΕΔ μπορεί, επίσης κανείς να ενημερωθεί αναλυτικά σχετικά με το ποιοι έχουν δικαίωμα υποβολής αιτήσεων και ποια είναι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του Πίνακα Κατάταξης Ανέργων για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, που ανήκουν σε –τουλάχιστον- μία από τις παρακάτω κατηγορίες: 1) το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του ωφελούμενου με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, 2) το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου των ανέργων της πρώτης κατηγορίας, με ανώτατο όριο τους 60 μήνες, 3) η αναπηρία του υποψήφιου ωφελούμενου σε ποσοστό 50% και άνω, 4) το ετήσιο εισόδημα ατομικό ή οικογενειακό, 5) η ηλικία, 6) ο αριθμός ανήλικων τέκνων, 7) ο αριθμός εξαρτώμενων τέκνων ΑμεΑ (ανηλίκων ή και ενηλίκων) με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

413 προσλήψεις
πτυχιούχων στο ΥΠΑΑT
Εξάλλου, την Παρασκευή 8 Απριλίου άνοιξε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) από εγγεγραμμένους ανέργους του Οργανισμού για συμμετοχή στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας πεντάμηνης απασχόλησης σε Επιβλέποντες Φορείς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Η σχετική Δημόσια Πρόσκληση που εκδόθηκε, τονίζει ότι πρόκειται να δημιουργηθούν 413 θέσεις απασχόλησης για ανέργους, μόνο πτυχιούχων ΑΕΙ – ΤΕΙ, ηλικίας 18 ετών και άνω. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων είναι η 18η Απριλίου.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν μόνο οι άνεργοι που ανήκουν σε μία από τις παρακάτω κατηγορίες, υπό την προϋπόθεση ότι είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού ή τεχνολογικού τομέα: 1. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. 2. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, μέλη μονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς. 3. Εγγεγραμμένοι μακροχρόνια άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ. 4. Άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, για την κάλυψη θέσεων με βάση τα τυπικά τους προσόντα. 5. Εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ άνω των 29 ετών. 6. Εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ.

Από τον ΟΑΕΔ τονίζεται ότι οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν μία ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής, ως πιστοποιημένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της διαδικτυακής πύλης του ΟΑΕΔ εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτή (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό). Για τη διευκόλυνσή τους οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) και συγκεκριμένα από τις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες - ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ - Οδηγίες για την απόκτηση Κωδικών Πρόσβασης.

Περισσότερες πληροφορίες για τα προγράμματα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία προσλήψεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (www.oaed.gr).

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα