Κατά δημάρχων και κυβέρνησης ο Π. Τατούλης

«Μήλον της έριδος» τα απορρίμματα της Πελ/σου

Τετάρτη, 06 Απρίλιος 2016 14:43 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Κατά δημάρχων και κυβέρνησης ο Π. Τατούλης

Στην εκστρατεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, το θεματικό τουριστικό σιδηρόδρομο Πελοποννήσου, την ολοκλήρωση της γέφυρας Τσακώνας, αλλά και στο φλέγον ζήτημα των απορριμμάτων, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης.

Συγκλονιστική η προσφορά των πολιτών στην «Αλληλεγγύη στους Πρόσφυγες»

Συγκλονιστική χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου την προσφορά και συμμετοχή των Πελοποννησίων πολιτών στην πρωτοβουλία «Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες» για τη συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, εκφράζοντας ταυτόχρονα την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την υποστήριξη της πρωτοβουλίας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
 
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ιδιαίτερα υπερήφανη για την αντίδραση των Πελοποννησίων στην αντιμετώπιση ενός προβλήματος Ευρωπαϊκού» δήλωσε ο κ. Τατούλης και αναφέρθηκε στο δείγμα γραφής των πολιτών της Πελοποννήσου που απομόνωσαν τις ακραίες φωνές «αποδεικνύοντας ότι αυτές έχουν αποτύχει να υπερασπιστούν αρχές, θεσμικές λειτουργίες και την εντιμότητα, τοποθετώντας τες στο παρελθόν».
 
Ο περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι η μεταφορά των προϊόντων που έχουν συγκεντρωθεί θα γίνει σε συγκεκριμένους στόχους και η διανομή θα γίνει απευθείας στους πρόσφυγες «χωρίς τις δομές που προσέβαλλαν διεθνώς την αισθητική και εικόνα της χώρας».
 
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένει σταθερή στη βασική της άποψη, που πρώτη αυτή διατύπωσε και την οποία εκφράζουν πλέον στελέχη της κυβέρνησης, ότι οι ΜΚΟ αποτελούν μαύρη σελίδα για την ιστορία αυτού του τόπου» τόνισε και έκανε λόγο για έλλειψη υποδομών και σχεδίου από την πλευρά της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
 
Για την αντιμετώπιση του προβλήματος ο κ. Τατούλης ενημέρωσε ότι έχει ζητήσει τη συνεργασία με την Κυβέρνηση για την κατάρτιση ενός σχεδίου αναλογικού και με τη συμμετοχή όλων των θεσμικών φορέων.    

Θεματικός Τουριστικός Σιδηρόδρομος Πελοποννήσου
Ο σιδηρόδρομος της Πελοποννήσου θα είναι ο 1ος Θεματικός Τουριστικός Σιδηρόδρομος στη χώρα και θα αποτελέσει νέο ανταγωνιστικό οικονομικό δεδομένο της περιφερειακής μας οικονομίας τόνισε ο περιφερειάρχης, αναφερόμενος στη συνάντηση με το διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Πετράκη και τον πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Θεοφανόπουλο.
 
«Το σχέδιο μας, το οποίο από το 2012 είχαμε καταθέσει στις προηγούμενες κυβερνήσεις και είχε γίνει αποδεκτό χωρίς βέβαια τίποτα να έχει γίνει μέχρι σήμερα, βρίσκεται σήμερα στη πιο ώριμη φάση του, συνέχισε ο κ. Τατούλης, αφού  σύμφωνα με τη διαβεβαίωση του κ. Πετράκη έχει την υποστήριξη τριών υπουργών της κυβέρνησης».
 
Το μοντέλο το οποίο έχει συμφωνηθεί για την εφαρμογή του σχεδίου είναι η ΣΔΙΤ, όπως ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης και ο ρόλος της Περιφέρειας θα είναι πρωτεύων.
Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε επίσης ότι συμφωνήθηκε και ο επιβατικός χαρακτήρας στο ενδομεσσηνιακό δίκτυο και στις διαδρομές Κατάκολο-Ολυμπία, Ολυμπία-Καλαμάτα και Κόρινθος-Άργος-Ναύπλιο και αναφέρθηκε στη συνεργασία με το Πολυτεχνείο της Ζυρίχης, το οποίο θα προσφέρει δωρεάν την τεχνογνωσία του για τα σενάρια επανεκκίνησης και αξιοποίησης του σιδηροδρόμου.
 
«Σε καμία περίπτωση δεν ευσταθεί η άποψη που πρόσφατα διατυπώθηκε ότι το Πάτρα-Πύργος-Κατάκολο-Ολυμπία θα ενταχθεί στο Ταμείο Γιούνκερ» τόνισε και χαρακτήρισε «επικίνδυνο η αριστερή κυβέρνηση μέσω του γενικού γραμματέα να ανακοινώνει ότι θα γίνει συμφωνία παραχώρησης. Τέτοιο μοντέλο δεν έχει ποτέ εφαρμοστεί στην Ευρώπη. Αφενός απαιτούνται πάνω από 1 δις ευρώ και τέτοια χρήματα δεν υπάρχουν, αφετέρου, το μοντέλο αυτό δεν είναι βιώσιμο».
«Νέοι περιφερόμενοι μάγοι χωρίς καμία γνώση προσπαθούν απλά να κερδίζουν χρόνο με τεράστια ψέματα χωρίς να υπολογίζουν τα προβλήματα της χώρας και των πολιτών» δήλωσε τέλος ο περιφερειάρχης.

«Χωρίς τα 50 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμά μας
η γέφυρα της Τσακώνας δεν θα είχε ολοκληρωθεί»    
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου πλήρωσε από το δικό της πρόγραμμα 50 εκατομμύρια ευρώ για την ολοκλήρωση της γέφυρας της Τσακώνας, δεδομένου ότι το υπουργείο Υποδομών αδυνατούσε λόγω της υπερδέσμευσης πόρων στο τομεακό του πρόγραμμα», ανέφερε ο περιφερειάρχης και ενημέρωσε ότι η Περιφέρεια εξασφάλισε αυτούς τους πόρους από την αναθεώρηση του προγράμματος ΔΕΠΙΝ. «Όλα όσα αντίθετα ισχυρίζονται κυβερνητικοί παράγοντες είναι απολύτως ψευδή και υπηρετούν το λαϊκισμό», σημείωσε.

«Η κωλυσιεργία της κυβέρνησης και η αδυναμία ορισμένων δημάρχων οι αιτίες αν γεμίσει με σκουπίδια η Πελοπόννησος»
«Η κωλυσιεργία της κυβέρνησης να αποφασίσει για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, παρόλο που δεν έχει καθόλου διαθέσιμο χρόνο και η αδυναμία μέρους των δημάρχων να διαχειριστούν τα απορρίμματά τους θα ευθύνονται αν γεμίσει σύντομα η Πελοπόννησος με σκουπίδια», δήλωσε ο Π. Τατούλης, ενημερώνοντας παράλληλα ότι το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ θα έχει ολοκληρωθεί το καλοκαίρι.
 
«Εμείς γλιτώνουμε τους πολίτες από τα πρόστιμα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου με την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ» ισχυρίστηκε και σημείωσε ότι «η κυβέρνηση κωλυσιεργεί προκειμένου να λύσει δικά της εσωτερικά προβλήματα που δεν έχουν καμία σχέση με τα προβλήματα των πολιτών. Πρέπει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της και να μαζέψει τους υπουργούς της από το να δημιουργήσουν πρόβλημα στην Πελοπόννησο ενόψει τουριστικής μάλιστα περιόδου».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland