Θέματα πολιτικής προστασίας του Δ. Σπάρτης συζητήθηκαν σε σύσκεψη

Ξεκινά άμεσα ο καθαρισμός βλάστησης σε επικίνδυνα σημεία

Δευτέρα, 04 Απρίλιος 2016 15:32 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Θέματα πολιτικής προστασίας του Δ. Σπάρτης συζητήθηκαν σε σύσκεψη

Συνεδρίασε πραγματοποίησε την Παρασκευή 1 Απριλίου το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σπάρτης, ύστερα από πρόσκληση του δημάρχου Ευάγγελου Βαλιώτη, με θέμα την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα ετοιμότητας, προετοιμασίας και συνεργασίας μεταξύ των φορέων. Τονίστηκε η στενή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των αρμόδιων φορέων, η οποία αποτελεί κρίσιμο παράγοντα επιτυχίας, όπως και η ιδιαίτερα σημαντική συμβολή των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας, που ανταποκρίνονται πάντοτε πρόθυμα.

Αναφέρθηκαν όλες οι ενέργειες πρόληψης που έχουν γίνει μέχρι τώρα, όπως και όσες έχουν προγραμματιστεί. Επίσης, διαπιστώθηκαν οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, εξοπλισμό και υλικά των εμπλεκόμενων φορέων και ιδιαίτερα των εθελοντικών οργανώσεων, που δυσχεραίνουν το έργο της αντιμετώπισης κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών. Επισημάνθηκε ότι έχει ξεκινήσει από όλους τους φορείς η συντήρηση των μέσων πυρόσβεσης στα πλαίσια των οικονομικών δυνατοτήτων του κάθε φορέα και η ανάγκη να δοθεί άμεσα χρηματοδότηση στο Δασαρχείο Σπάρτης, προκειμένου να ξεκινήσουν οι συντηρήσεις δασικών οδών και οι καθαρισμοί των ζωνών πυρασφάλειας.

Τέλος, αποφασίστηκε να υπάρξει άμεση συνεργασία μεταξύ Δασαρχείου και Δήμου ώστε να γίνει καθαρισμός βλάστησης σε επικίνδυνα σημεία και επίσης επισημάνθηκε η ανάγκη ενημέρωσης και ενεργοποίησης, με κάθε μέσο, των πολιτών, ώστε να γίνει αποψίλωση στις ιδιοκτησίες τους και η κοπή κλαδιών που εξέχουν σε δρόμους, προκειμένου να διευκολύνεται η πρόσβαση των πυροσβεστικών και λοιπών οχημάτων.

Πρόθεση του Δήμου Σπάρτης είναι η ενεργοποίηση όλων των μέσων που διαθέτει και η συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να επιτευχθεί η όσο το δυνατόν καλύτερη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση κινδύνων από δασικές πυρκαγιές.

Ο Δήμος Σπάρτης είναι ο πρώτος σε επίπεδο Περιφέρειας που συγκάλεσε σύσκεψη Σ.Τ.Ο. για το θέμα, όπως σημειώθηκε και από τον παριστάμενο υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, χαρακτηριστικό της οποίας ήταν η πολυμελής παρουσία και ενεργή συμμετοχή των φορέων και εθελοντικών οργανώσεων. Ιδιαίτερα ενθαρρυντική ήταν και η εμφανής πρόθεση όλων να αντιμετωπιστούν επί της ουσίας τα ζητήματα που εξετάστηκαν και να βρεθούν λύσεις.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland