Στην Τρίπολη ο Π. Ανδρεάκος για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη

Συνάντηση εργασίας περιφερειάρχη-δημάρχων Πελ/σου

Δευτέρα, 04 Απρίλιος 2016 13:21 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στην Τρίπολη ο Π. Ανδρεάκος για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη

Συναντήσεις εργασίας μεταξύ του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη και των δημάρχων Καλαμάτας, Άργους - Μυκηνών, Ναυπλίου, Ανατολικής και Δυτικής Μάνης πραγματοποιήθηκαν στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, την Παρασκευή 1 Απριλίου.
 
Η συνάντηση έγινε ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου και ειδικότερα στο πλαίσιο της ενεργοποίησης των δράσεων της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και των ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων.
 
«Προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο ώστε να αξιοποιήσουμε όλες τις χρηματοδοτικές δυνατότητες της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 - 2020 προς όφελος των πολιτών της Περιφέρειάς μας σε αγαστή συνεργασία με τους δήμους» δήλωσε ο περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «και σε αυτή την προγραμματική περίοδο θα εξαντλήσουμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που διαθέτουμε και θα συνεχίσουμε να βρίσκουμε νέους πόρους για την ανάπτυξη της Πελοποννήσου».
 
Στις συναντήσεις αυτές έγινε ενημέρωση για την υποχρέωση της ενεργοποίησης των ολοκληρωμένων χωρικών επενδύσεων και της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και ανταλλάχθηκαν απόψεις, ώστε να καθοριστεί η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την υλοποίηση αυτών των δράσεων. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν τεχνικές συναντήσεις, προκειμένου να εξειδικευθούν θέματα στρατηγικής.
 
Στις συναντήσεις συμμετείχαν επίσης οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου, Περικλής Μαντάς και Θεοφάνης Στεφανόπουλος, στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και οι τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων.