Εσωκομματικές την Κυριακή στη ΝΔ

Εκλέγουν πρόεδρο, μέλη τοπικής και συνέδρους

Παρασκευή, 01 Απρίλιος 2016 16:46 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εσωκομματικές την  Κυριακή στη ΝΔ

Τρείς κάλπες θα στηθούν αύριο Κυριακή, 3 Απριλίου, στην έδρα κάθε Δήμου της Λακωνίας, προκειμένου οι ψηφοφόροι να αναδείξουν πρόεδρους των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων της Νέας Δημοκρατίας, τα μέλη των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών, καθώς και αντιπροσώπους για το Εθνικό Συνέδριο του κόμματος, που θα διεξαχθεί από 22-24 Απριλίου.

Η προεδρία για τη Δημοτική Τοπική Οργάνωση της Σπάρτης είναι γυναικεία υποθέση, καθώς υποψηφιότητα έχουν θέσει τρεις κυρίες. Αυτές είναι οι:

2

 

 

 

 
Διαμάντω (Μάντω) Κωνστιάντου - εργαζόμενη στην Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας 

12939582 10207255597843007 1150555906 n

 

 

 

 

 
Ζαχαρούλα (Λούλη) Τσάχαλη  - ιδιωτική υπάλληλος

12910614 10207255597803006 427139765 n

 

 

 

 

 
Κατερίνα Φέϊκου - συνταξιούχος ΔΕΗ

Οι κάλπες θα είναι ανοικτές από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, ενώ ειδικότερα στη Σπάρτη, η εκλογική διαδικασία θα λάβει χώρα στα γραφεία της ΝΟΔΕ (Κων. Παλαιολόγου 73).

Πώς ψηφίζουμε
Οι ψηφοφόροι στη Λακωνία μπορούν να βάλουν μέχρι ένα σταυρό για την εκλογή προέδρου και μέχρι τρείς σταυρούς για την εκλογή μελών.  Για την ανάδειξη συνέδρων, οι εκλογείς μπορούν να βάλουν μέχρι ένα σταυρό στη γενική λίστα ανδρών και γυναικών και μέχρι ένα σταυρό στην ειδική λίστα γυναικών. Σημειώνεται ότι το ψηφοδέλτιο για την εκλογή συνέδρων θα είναι κοινό για όλο το νομό. Συνολικά, η Λακωνία θα εκλέξει 18 συνέδρους που θα συμμετάσχουν στο Εθνικό Συνέδριο της ΝΔ.
 
Δικαίωμα συμμετοχής
στη ψηφοφορία
Για την εκλογή του Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. και των μελών της ΔΗΜ.Τ.Ε., καθώς και για την εκλογή των αντιπροσώπων (συνέδρων) για το Εθνικό Συνέδριο, δικαίωμα εκλέγειν σε κάθε Δημοτική Τοπική Οργάνωση έχουν:   
-Τα παλαιά μέλη του κόμματος που επαναβεβαίωσαν την κομματική τους ιδιότητα και ψήφισαν κατά την εκλογική διαδικασία της 20ης Δεκεμβρίου 2015 για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
-Τα νέα μέλη του κόμματος που εγγράφηκαν σ’ αυτό και ψήφισαν κατά την εκλογική διαδικασία της 20ης Δεκεμβρίου 2015 για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
-Τα παλαιά μέλη του κόμματος που δεν συμμετείχαν μεν στην εκλογική διαδικασία  της  20ης Δεκεμβρίου  2015  για  την  ανάδειξη  του  νέου  Προέδρου της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, αλλά επαναβεβαίωσαν την κομματική τους ιδιότητα, έως την 11η Μαρτίου
2016, μέσω της ειδικής φόρμας επαναβεβαίωσης  που  είναι  αναρτημένη  στην  επίσημη  ιστοσελίδα  του κόμματος www.nd.g και κατέβαλαν την χρηματική συνδρομή των τριών
ευρώ (€ 3) στον τραπεζικό λογαριασμό του κόμματος, σύμφωνα με τις ειδικές οδηγίες που αναγράφονται σ’ αυτήν.
-Τα νέα μέλη του κόμματος που εγγράφηκαν σ’ αυτό έως την 11η Μαρτίου 2016,  μέσω  της  ειδικής  φόρμας  εγγραφής  νέου  μέλους  που  είναι αναρτημένη  στην  επίσημη  ιστοσελίδα  του  κόμματος www.nd.gr και κατέβαλαν την χρηματική συνδρομή των τριών ευρώ (€ 3) στον τραπεζικό λογαριασμό  του  κόμματος,  σύμφωνα  με  τις  ειδικές  οδηγίες  που  αναγράφονται σ’ αυτήν.
- Τα μέλη της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. που:
1)Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους
2 Κατοικούν, σπουδάζουν ή εργάζονται στην περιοχή ευθύνης της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης.
3) Έχουν το δικαίωμα του εκλέγειν, σύμφωνα με τις διατάξεις του Καταστατικού, του Κανονισμού Πανελλαδικής Οργάνωσης και της Εγκυκλίου αυτής.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την διάταξη της § 4 του άρθρου 25 του Καταστατικού και υπό τις προϋποθέσεις που καθορίζονται σ’ αυτήν, τα μέλη της Ο.Ν.ΝΕ.Δ. θεωρούνται ως μέλη του κόμματος, ως προς τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.

Σε κάθε περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση για την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν
είναι η  εγγραφή  στον εκλογικό  κατάλογο της  Δημοτικής  Τοπικής Οργάνωσης, που  θα  συνταχθεί με  ευθύνη  της  Διεύθυνσης  Πληροφορικής  του κόμματος, σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο άρθρο 4 της Εγκυκλίου αυτής.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ηλία Μακρή
Το κλίκ της ημέρας
του Ηλία Μακρή
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Linardi Anastasia
Spartaland