ΟΑΕΔ: Ανοίγουν 10.000 θέσεις εργασίας για ανέργους άνω των 50 ετών

Στα σκαριά και νέο πρόγραμμα τον Φεβρουάριο

Πέμπτη, 07 Ιανουάριος 2016 13:48 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΟΑΕΔ: Ανοίγουν 10.000 θέσεις εργασίας για ανέργους άνω των 50 ετών

Τις επόμενες ημέρες ξεκινάει νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 θέσεις εργασίας. Πρόκειται για ένα από τα δύο προγράμματα που ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες η διοικήτρια του Οργανισμού Μαρία Καραμεσίνη. Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατ. ευρώ και διάρκειας 12 έως 24 μηνών, θα οδηγήσει στη δημιουργία 10.000 νέων θέσεων στον ιδιωτικό τομέα για ανέργους άνω των 50 ετών.
 
Οι άνεργοι που θα μετέχουν στο πρόγραμμα θα έχουν πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα καθ΄ όλη τη διάρκεια εργασίας. Για τους εγγεγραμμένους άνεργους στον ΟΑΕΔ με χρόνο ανεργίας από 3 έως 12 μήνες επιδοτείται η πρόσληψη τους σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα για 12 μήνες, ενώ για τους ανέργους με χρόνο ανεργίας άνω των 12 μηνών επιδοτείται η πρόσληψη τους για 24 μήνες.
 
Σημειώνεται πως καθ' όλη τη διάρκεια του προγράμματος δεν επιτρέπεται στις εταιρίες, που θα προσλάβουν τους ανέργους, να προβούν σε καμία απόλυση του προσωπικού τους.
 
Στα σκαριά ωστόσο βρίσκεται ακόμα ένα νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ που θα απευθύνεται σε 26.000 ανέργους, ηλικίας 29 έως 64 ετών, με εγγυημένη απασχόληση έξι μηνών σε εταιρίες του ιδιωτικού τομέα.
 
Πρόκειται για το αναθεωρημένο πρόγραμμα επιταγής κατάρτισης και απασχόλησης, voucher 29-64 ετών, συνολικού προϋπολογισμού 112 εκατ. ευρώ, το οποίο είχε ανακληθεί τον περασμένο Μάιο, λόγω ανεπαρκούς και μεροληπτικού σχεδιασμού. Η πρόσκληση του προγράμματος αναμένεται να εκδοθεί στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές του Φεβρουαρίου του 2016.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Σπανός Γεώργιος