Προγράμματα για 250.000 ανέργους έως το τέλος του 2016

Εξαγγελίες Αντωνοπούλου από τα έδρανα της Βουλής

Πέμπτη, 08 Οκτώβριος 2015 13:34 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Προγράμματα για 250.000 ανέργους έως το τέλος του 2016

Προγράμματα απασχόλησης για 250.000 ανέργους ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός, αρμόδια για την Καταπολέμηση της Ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, το βράδυ της Τετάρτης.
 
Σύμφωνα με την κ. Αντωνοπούλου, το υπουργείο Εργασίας έχει εγγράψει 950 εκ. ευρώ και έχει ήδη προγραμματίσει την ένταξη 100.000 ανέργων μέσα στους επόμενους έξι μήνες και από τον Μάρτιο μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου την ένταξη άλλων 150.000 ανέργων.
 
Βασική προϋπόθεση των νέων προγραμμάτων που θα εκπονηθούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι ότι ένα ποσοστό των ανέργων που θα συμμετέχει σε αυτά θα συνεχίζει να εργάζεται και μετά τη λήξη τους, ενώ θα παρέχουν στοχευμένη κατάρτιση και συμβουλευτική στον άνεργο ή το νέο επιχειρηματία.
 
Η αναπλ. υπουργός Εργασίας, σημείωσε πως η πολιτική της κυβέρνησης για την κατάρτιση και την επανένταξη, βασίζεται στη σύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας, στην αντιμετώπιση της ανεργίας με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για κοινωνικές ομάδες που πλήττονται περισσότερο από την ανεργία, (π.χ. γυναίκες, άνεργοι με χαμηλά τυπικά προσόντα κ.ά.), καθώς και στην κοινωνική ένταξη των νέων που βρίσκονται εκτός αγοράς και εκπαίδευσης.
 
«Σχεδιάζουμε ολοκληρωμένες χωρικές παρεμβάσεις, σε περιοχές με υψηλά ποσοστά ανεργίας, με δράσεις απασχόλησης, βελτίωση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, με παράλληλη υποστήριξη των ΜμΕ και της επιχειρηματικότητας των νέων», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως σχεδιάζεται ειδικό πρόγραμμα αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων επιστημόνων.
 
Η κ. Αντωνοπούλου προανήγγειλε ωστόσο και την απλοποίηση των συναλλαγών των ανέργων και των εργοδοτών με τις υπηρεσίες του ΟΑΕΔ.
«Ενισχύονται τα Κέντρα Προώθησης στην Απασχόληση, με εργασιακούς συμβούλους, οι οποίοι θα παρέχουν, άμεσα εξατομικευμένη υποστήριξη στους ανέργους. Αναβαθμίζονται οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Οργανισμού και εκσυγχρονίζεται το πληροφοριακό σύστημα του ΟΑΕΔ, ώστε να σταματήσει η καθυστέρηση στην επεξεργασία των αιτήσεων και στην ανάρτηση των ονομάτων του δικαιούχων των προγραμμάτων», κατέληξε η αναπλ. υπουργός Εργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ
του ΚΥΡ
Το κλίκ της ημέρας
του ΚΥΡ
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα