“Καταστροφική η αύξηση ΦΠΑ στα ξενοδοχεία”

Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας

Δευτέρα, 22 Ιούνιος 2015 12:13 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
“Καταστροφική η αύξηση ΦΠΑ στα ξενοδοχεία”

Την πλήρη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ διαμονής στα ξενοδοχεία εξέφρασε η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας δια του προέδρου της Δημήτρη Πολλάλη, μετά και τα συγκεχυμένα σενάρια που ακούστηκαν από τον υπουργό Επικρατείας κ. Φλαμπουράρη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA για αύξηση από το 6,5% στο 13/% και ενδεχομένως στο 23%.
 
Επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους δηλώσεις και τακτικές επιφέρουν ανεπανόρθωτη ζημιά στον ελληνικό τουρισμό, η Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας, αλλά και σύσσωμος ο τουριστικός κόσμος κρούει για ακόμη μια φορά τον κώδωνα του κινδύνου και σημειώνει πως πλήττεται η ανταγωνιστικότητα του τουρισμού και συντηρείται ένα πρωτόγνωρο κλίμα αβεβαιότητας και επιχειρηματικής ανασφάλειας.
 
“Το σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων, από την πρώτη στιγμή, δήλωσε ότι θα στηρίξει το διαπραγματευτικό έργο της κυβέρνησης, κάνοντας αποδεκτή μια αύξηση του ΦΠΑ στη διαμονή πέριξ του 10%, με την προϋπόθεση ότι θα παραμείνει ο συντελεστής της εστίασης στα ίδια επίπεδα. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό από όλους ότι ο τουρισμός αποτελεί το μοναδικό εξαγώγιμο προϊόν που διαθέτει η πατρίδα μας,  που με καθορισμένους στόχους και ενέργειες κάλλιστα μπορεί να λειτουργήσει ως το μέσον για την έξοδο από την κρίση”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Πολλάλης.
 
Η αύξηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, η αισθητή υποχώρηση του ΑΕΠ της χώρας, η συρρίκνωση της τουριστικής περιόδου, η μείωση της απασχόλησης καθώς επίσης και η αύξηση της φοροδιαφυγής, είναι σύμφωνα με την Ένωση συνεπακόλουθα μιας πιθανής αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ.
 
“Στο πλαίσιο της οικοδόμησης μια νέας σχέσης οικονομικής σταθερότητας και εμπιστοσύνης με τις διεθνείς τουριστικές αγορές, ο τουριστικός κλάδος απευθύνει κραυγή αγωνίας προς την κυβέρνηση και εκφράζει ρητά και κατηγορηματικά την πλήρη αντίθεσή του στο ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ, τόσο στη διαμονή όσο και στην εστίαση”, καταλήγουν σε ανακοίνωσή τους οι ξενοδόχοι.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα